En tanke er bare en tanke

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Selvfølelse 4

En tanke er bare en tanke og får først betydning for oss når vi begynner å tro på den. Jeg trodde lenge på mine tanker. Jeg trodde på min egen tolkning av det som skjedde. Helt til jeg etterhvert forstod at det ikke var alle som opplevde det samme som meg. Vi kunne erfare den samme situasjonen, men tenke helt forskjellig om det som skjedde og dermed oppleve det helt forskjellig. Etterhvert forstod jeg at det som skjer det skjer. Virkeligheten er som den er. Det som skjer kan først få en betydning for meg når jeg tolker det gjennom mine tanker.

 

Vi skaper vår egen livserfaring.

Vi tenker 60-70.000 tanker i løpet av et døgn. Gjennom disse tankene skapes vår livserfaring. Det er ikke alltid vi er bevisste på hva vi tenker, fordi de fleste tankene er ubevisste. Men, det finnes en måte vi kan vite hva vi tenker og det er gjennom våre følelser. Enhver tanke vi har er linket til en følelse. Det vil si hvis du merker glede, begeistring og gode følelser, så er det fordi du har tenkt gode tanker. Hvis du har lest boken Lykkekoden, er det alle de følelsene som er på den øvre delen av følelsesskalaen. Og motsatt hvis du merker frustrasjon, irritasjon, bekymring er det fordi du har tenkt bekyrmings-, frustrasjons-, og irritasjonstanker. Altså følelser  på den nedre delen av følelsesskalaen.

Det er ut fra følelsene vi erfarer livet. Gode følelser gir inspirasjon til en type handling og følelser på den nedre delen av skalaen gir inspirasjon til andre typer handlinger. Resutlatet du ser i ditt liv, den måten du opplever og erfarer ditt liv er dypes sett et resultat av dine tanker og følelser. Mange ser på sitt liv og klager på seg selv, andre eller kritiserer seg selv eller andre og sier hadde det ikke vært for den eller det så ville mitt liv vært annerledes.

Siden du er her, er du sikkert en person som forstår at vi skaper livet innefra og ut. Det kan hende du ikke alltid skaper det du ønsker deg likevel. For å hjelpe deg og inspirere deg til å skape mer av det du ønsker deg har jeg laget et gratis video som du finner her:

 

Har du noen resultat du ikke er fornøyd med?

Det kan hende du har noen resultater i ditt liv som du ikke er fornøyd med. Det kan være helsen, lengter du etter mer overskudd, opplever du at du har lite energi eller lengter du etter å være i bedre form? Eller er det kanskje slik at du har utfordringer i relasjonene dine? Havner du stadig i krangler med din mann, eller ryker du stadig uklar med din tenåringsdatter. Det kan også være at du er skikkelig frustrert over din sjef. Det kan hende du lengter etter noe mer i ditt liv, at du har en drøm om å reise med hele familien til fjerne strøk, ta et år fri eller kanskje din drøm er å skrive en bok. Kanskje du drømmer om å ha innflytelse og bety noe for noen? Hva er dine indre lengsler? Hva er det du drømmer om? Hva er det du lengter etter?

Det er mulig å skape det resultatet du ønsker. Det er mulig å få det livet du ønsker å leve. Det er noen enkle spilleregler som gjelder. Jeg er så begeistret over denne enkle viten og over den store forskjellen det har gjort i mitt liv og i livene til de menneskene jeg har lært det til. Derfor har jeg lyst å dele det med deg også, slik at du kan skape de resutlatene du ønsker og lengeter etter. Du finner videoen her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....