Ditt indre skattekammer, din indre livskraft

Online Clubb med May-Bente Høiland-Lode

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Selvfølelse 14Vi har alle en indre livskraft

Du har det i deg. Som et skattekammer et indre fyrverkeri som er som en sol av indre glede, indre tro på deg selv, indre livskraft som er uttrykk for den du  egentlig er. Vi har alle vært disse små barna. Som barn er vi i kontakt med denne indre livsopplevelsen. Du har sikkert sett små barn. De er i kontakt med livskraften, de lever ut fra sin kjerne, sin essens. Vi kan sammligne det med en sol av glede, beigeistring og autensitet. Vi har alle vært disse barna.

Etterhvert som vi vokser opp opplever vi å få tilbakemeldinger. Vi opplever å bli kritisert, avvist, ignorert. Disse tilbakemeldingene legger seg etterhvert som skyer rundt denne solen av livskraft. Så begynner vi å leve ut fra hva andre forenter, vi tilpasser oss til andre og lar oss styre av det som skjer i den ytre verden.

 

En tanke er bare en tanke

Så begynner vi å skape vår livsopplevelse ut fra våre tanker om oss selv og livet. Tankene er ikke sannheten om det som skjer. Egentlig er tankene våre gamle historier og  tillærte overbevisninger. Alt vi tenker har vi lært. Hvis du ser en skje har du lært at det er en skje. Hvis du ser en som skal bli omskjært har du lært at det er moralsk forkastelig og de tankene gir deg ubehgagelige føleler. Dersom du kommer fra en annen kultur, gir dette bilde deg helt andre tanker og følelser, fordi du har lært at dersom barn ikke omskjæres så blir de ikke godt gift osv.

Våre tanker om det som skjer om virkeligheten er ulik og derfor opplever vi og erfarer livet forskjellig. Vi skaper vår egen livsopplevelse ut fra våre tankemessige konstruksjoner om verden, oss selv og livet. Når vi endrer våre tanker, eller bare forstår at tankene er en illusjon, så kan vi se verden med nye øyner.

 

Det hele er en illusjon

Selv om våre livsefaringer oppleves ekte og frustrasjonen over mannen, datteren, sjefen eller andre føles ekte, så er det din private oppfattelse av det som skjer. Du har sikkert opplevd at det du den ene dagen kunne bli skikkelig oppskjøret over, neste dag ikke føles som noe big deal. Det handler ikke om det som skjer, det er ikke det som skaper vår livserfaring. Det handler om vår indre opplevelse av det som skjer. To personer som opplever og erfarer det samme kan ha to helt forskjellige opplevelser. På den måten er vår opplevelse av virkeligheten subjektiv.

Har du lyst å skape en annen livsopplevelse. Har du lyst å ta ut ditt potensiale og leve innefra og ut? Finn en god kopp kaffe og bli med inn i min videoverden og få mine beste tips i gratis videoene her: 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....