Fornuft eller lykke?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Lykken er alltid tilgjengelig. Vi er født med en idnre tilstedeværende livsglede. Hvsi du har sett små barn har du sikkert lagt merke til deres sprudlende livsglede. De har den helt inntakt til de møter tilbakemeldinger fra foreldre og andre rundt om at de ikke kan ikke er gode nok, må ta seg sammen osv.

Så er det mange av oss som vokser opp med en gjeng begrensninger og mønster om hvem vi er og hva vi kan. I stedet for å være den vi er, istedet for å leve ut fra vår kjerne og vår essens av glede og kjærlighet begynner vi å tilpasse oss omgivelsene. I stedet for å lytte inn og spør oss selv hva vil jeg, hva har jeg behov for, hva gir meg glede her og har vi et ytre perspektiv hvor vi søker etter hva vil være fornuftig for meg nå, hva vil være smart for meg nå  hva vil andre si, tenk hvis ditt eller datt.

I stedet for å lytte til oss selv og leve ut fra vår indre glede og den vi egentlig er, er det mange av oss som lever utenfra og inn. Det vil si at vi lar det som skjer i den ytre verden, den måten vi opplever og erfare det på styre hvordan vi har det.

Da er det ikke merkelig at vi har så mange mennesker som søker etter lykken utenfor seg selv. Som er i gang med et turboløp fra den ene butikken til den andre, som stresser seg gjennom hverdagen med alt som man må gjøre for å føle seg god nok

Du er allerede god nok. Det er ingen der ute som kan gi deg den følelsen. Du har alle følelsene inne i deg. Du kan tolke noe som skjer på en måte som gir deg en god følelse, men du har selv eierskap på dine følelser.

Vi velger vårt perspektiv hvert øyeblikk. Vi velger hva vi vil fokusere på og hvordan vi vil tolke det vi opplever og erfarer. Vi kan velge et mangelperspektiv som gir en mangelfølelse som gjør at vi fjerner oss fra lykkefølelsen eller vi kan velge et takknemlighets/godhets perspektiv som gjør at vi er konnektet til vår indre glede.

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....