Åpne opp for ditt potensiale

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

modul3

Det at så mange flotte mennesker går rundt og føler seg ikke gode nok, er redd for hva andre vil si, er  redd for å gjøre feil og lengter etter at andre skal anerkjenne dem. Fantastiske mennesker med et stort potensiale som stopper seg selv fra å gå for sine drømmer, kritiserer seg selv for å ikke være gode nok, ikke være modige nok, sammenligner seg med andre og ser ned på seg selv.

Vi er født med en fullt inntakt selvfølelse. Som barn verdsetter vi oss selv, vi har tro på oss selv, vi føler oss verdifull og gode nok som vi er. Etterhvert som vi vokser opp opplever vi å få kritikk, vi opplever å bli avvist og vi opplever å bli sammenlignet og vurdert. For mange skjer det i denne prosessen en endring fra en indre tilstedeværelse og følelse av å være god nok til en ytre orientering og tilpassning. Istedet for å leve ut fra den vi egentlig er, leve ut vårt potenisale, så begynner mange av oss å tro på tanker om at jeg kan ikke, jeg er ikke god nok, det går ikke for meg osv.

Men, det er bare tanker. Lav selvfølelse er ikke annet enn summen av disse tankene. Hvis vi tror at den lave selvfølelsen er en feil ved oss, noe vi er født med eller en uforandrelig størrelse, så er det lett å tro «jeg er en person med lav selvfølelse». Så lenge vi holder fast i de tankene, så er det den opplevelsen man har.

Hvordan hadde det vært om dine selvkritiske, negative tanker om deg selv forsvant? Det er mulig, for tankene våre er bare tanker, de er ikke skrevet i stein. Tanker er bare ord og bilder som dukker opp i våres sinn og de vil flyte videre som skyer på himmelen med mindre vi holder fast i dem.

Din selvfølelse er summen av dine tanker og følelser om deg selv. Som du sikkert forstår er det tankemessig konstruert og har ikke noe å gjøre med deg og den du egentlig er.

Det mange gjør er at de begynner med positive bekreftelser, setter mål og sier til seg selv «you can do it» eller de begynner å lete etter årsaker til problemet i fortiden. Det er som å pusse brillene med leverpostei. Man gjør noe, men det blir ikke klarere. Man forsøker å gjøre noe med noe som egentlig ikke er feil. Du er ikke feil, du er et fantastisk menneske. Virkeligheten er at du kan ha alle mulige tanker om deg selv.

Når det synker inn på et dypere nivå, og du ser at du ikke er nødt til å holde fast i de negative tankene om deg selv. Når du forstår at den indre kritikeren ikke kommer med sannheten, men kun representerer dine tanker i øyeblikket gir det en stor frihet og større tilstedeværelse og indre ro. For det handler ikke om de andres verdsettelsen, anerkjennelse og støtte. Vi lever ikke utenfra og inn, vi lever innenfra og ut. Og du er helt fantastisk, du er født med en indre tro på deg selv og et fantastisk unikt potensiale som ligger og slumrer og bare venter på å slippe løs.

Hvis du kjenner at dette treffer noe i deg og er klar til å åpne for at mer av den du egentlig får du en unik mulighet her: http://denindreguide.no/den-indre-guide-online-kurs/

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....