Tar vi ungdommen på alvor?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Vi trenger ungdommer med sunn selvfølelse og tro på seg selv. Vi trenger ungdommer som vet at de er gode nok akkurat som de er. At deres verdi ikke ligger i et merke på en veske, hvilke klær de har eller hvilke karakterer de får. Alle ungdommer har et stort potensiale, alle ungdommer er gode på noe. Så hvordan står det til med AS Norge? Tar vi virkelig ungdommen på alvor? Hvordan kan de ha seg at så mye som 20% av ungdommen sliter psykisk? Hvordan kan de ha seg at ingen tar tak i dette? Eller for å si det på en annen måte, hva er det som gjør at vi ikke topp prioriterer å få en endring på det? For det trenger ikke være slik. Ungdommen er vår viktigste ressurs. Så hvordan kan vi hjelpe ungdommen til å åpne opp det potensialet og gå for sine drømmer?

SMART for livetJeg har hatt mange hundre ungdommer på kurs og lært dem noen enkle redskaper og verktøy som jeg deler i boken SMART for livet. Ungdommen spør hvorfor de ikke lærer dette på skolen. Jeg er selv utdannet lektor i  pedagogikk og har mange års erfaring som lærer i skolen og det er også mitt spørsmål. Ungdommene sier «Det er akkurat sånn vi trenger i livene våre». Vi trenger å ta ungdommene på alvor, jeg kan ikke se på at så mange ungdommer sliter når mange kan få hjelp av enkle redskaper. Derfor har jeg skrever boken SMART for livet med enkle redskaper og tips til sunn selvfølelse, mental styrke, aktiv livs- og stressmestring, tips til å rydde bort finn fem feil brillene og en guide til hvordan de kan tro på seg selv og gå for sine drømmer og ønsker.

Hvis du brenner for ungdommer og har lyst å være med på dette viktige arbeidet med å gi ungdommen tro på seg selv, hjelp til å ta ut sitt potensiale og føle seg verdifulle og gode nok som de er eller høre mer om det så har jeg et gratis webinar (onlineforedrag) på søndag kl 17.00 Du kan registrere deg her, så får du opptaket sendt på mail i etterkant hvis du er forhindret i å delta. Sees vi da?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....