Hva er det egentlig som stopper deg?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Denne uken har jeg hatt Modul 3 på Coach Mentor Utdannelsen. Først på Bryne på mandag og i Oslo på onsdag. Temaet for denne desember samlingen var hva er det som stopper deg Vi har alle svarene inne i oss selv. Coachen sin oppgave er å stille spørsmål og få frem den andre sine egne svar. Det kan ofte være litt av en detektiv jobb. Fordi mange av svarene er ubevisste for den som blir coachet.

Slik er det også med deltakerne på utdannelsen. De har sine ting de ønsker å forandre og de er ikke alltid like lett å se klar hva løsningen kan være. Eller så er det slik at en ser løsningen, men likevel klarer en ikke å gjøre den endringen en ønsker.

Det er da det begynner å bli spennende syns jeg. Å finne ut av hva det er som egentlig stopper den enkelte fra å være, gjøre og ha det en ønsker seg.

Det handler om å forstå hvordan vi mennesker fungerer.

De fikk noen viktige erkjennelser og a-ha opplevelser som skaper dype varige forandringer. Når vi først har forstått noe på cellenivå trenger man ikke kave og prøve å gjøre forandringer. Da gir det ikke mening å fortsette å gjøre det vi alltid har gjort. Da skjer forandringen av seg selv, fordi en ser livet på en ny måte.

Jeg elsker å være med mennesker på den veien. Hver gang vi møtes så har det skjedd forandringer med deltakerne. De har mer livsgnist i øynene, de smiler mer og er mer levende. Det er noe av det fineste jeg vet å få være guide på den veien tilbake til seg selv og den man egentlig er.

Det er også fint å se hvordan de etterhvert blir tryggere på å coache hverandre. Coaching er et handverk som ikke er mulig å lese seg til, det må øvelse til. Dess mer vi øver dess bedre blir man.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....