Skap mer av det du ønsker deg

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Cheerful couple enjoying in the nature.

Jeg er vilt begeistret for den skjønne gruppen kvinner som deltar på vårkurs for kvinner. Vi har hatt en knallstart og jeg har hatt første coaching med flere av dem. Supre damer som jeg virkelig gleder meg til å følge videre. Temaet første dagen var hvordan vi selv kan skape mer av det vi ønsker oss. Vi skaper hele tiden, våre tanker og følelser inspirerer til handlinger som gir oss et resultat. Hvis vi ønsker et annet resultat, trenger vi å endre i det indre først. Når vi endrer i det indre i våre tanker, overbevisninger og følelser inspirerer det til andre handlinger som gir et annet resultat.

Vi har faktisk uendelig stor påvirkning på vårt eget liv. Det er ikke slik at livet bare skjer og så må vi innrette oss etter det. Livet skjer, vi møter utfordringer og problem, men vi velger selv hvordan vi vil forholde oss til det som skjer. Vi kan velge å langtidsparkere i problemene, eller ta ansvar for å finne løsninger og skape den forandringen vi ønsker. Ofte er løsningen nærmere enn vi tror. Som en kvinne meldte til meg og sa; det er jo bare små justeringer som skal til så blir alt så mye bedre»

Det handler om å bli kjent med den en egentlig er og finne frem til hva er viktig for meg. Hva er det som gjør meg glad. Vi bestemmer selv over våre følelser. Vi kan fokusere på ting som gir oss positive føleser, det fyller oss med glede og hever energien og gir oss. Når vi fokuserer på det vi ikke ønsker og det vi ikke liker gir det oss negative følelser som tapper oss for energi. Alt i livet handler om hvordan vi føler oss.

Livet slik vi opplever det akkurat nå, er et fint speil på våre følelser. Hvis vi ønsker forandring trenger det å skje en indre forandring i våre  følelser først. For meg var det slik at jeg lenge forsøkte å skape foradnring ved å anstrenge meg stadig mer og mer for å forandre utfordringer og problem i mitt liv. Det var først da jeg endret perspektivet og definerte hva det var jeg ønsket og holdt fast ved de gode følelsene i ønsket og fokuserte på dem at forandringene begynte å skje. Når jeg endret inni meg i mine følelsesmønster, skjedde det etterhvert mirakuløse forandringer utenfor.

Alt vi ønsker oss er motivert av de gode følelsenen vi tror det vil gi oss. Det er ikke tingene i seg selv vi ønsker, men den følelsen de vil gi oss. Hemmeligheten er å føle det du ønsker akkurat nå. Så hva er det du ønsker deg? Og hvordan føler du i forhold til det du øsnekr deg?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....