Er du stjerne i ditt eget liv?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

imagesCAO4OOIV

«The reason so many of us are obsessed with becoming stars is because we’re not yet starring in our own lives.» Marianne Williamson

Å være stjerne i eget liv handler om å være den du egentlig er, den du er født som. Når vi er sammen med små barn kan vi føle noe av denne stjerne glansen. Det skinner av dem, de angriper ikke, de fordømmer ikke, de bekymrer seg ikke, de går ikke rundt og klager og kritiserer. De bare er. Fullt til stede i hvert øyeblikk.

Etter hvert som vi vokser opp får vi tilbakemeldinger om å ikke gjøre slik, slutte med det, du er ikke så flinkt til det. Vi opplever å bli avvist, kritisert og ikke møtt på våre behov. Ut fra våre erfaringer lager vi oss mønster, overbevisninger og historier om hvem vi er og hva vi fortjener. Jeg er slik og slik, sier vi. Jeg er god til det og ikke så god til det. I stedet for å være åpen tilstedeværende og følge egne behov, begynner vi å tilpasse oss andre.

Etter hvert blir vi så flinke til det, at vi lever mer ut fra disse mønstrene og vår historie og mister på mange måter kontakten med den vi egentlig er. Så begynner vi å lete etter meningen med livet. Å leve ut fra mønstrene er på en måte å leve et liv hvor en navigerer etter andres normer i stedet for å våge å kjenne inni seg hva vil jeg? Hva er viktig for meg? Hva er det jeg liker? Hva er det som får meg til å stråle.

Å være den du egentlig er, innebærer å ta seg selv på alvor, å lytte til hjertet og ivareta egne behov og fylle på sin egen kopp først.  Noen ganger kan det være vanskelig fordi vi er trent til å være flinke piker, til å hjelpe og serve andre. Det er veldig fint å kunne hjelpe andre, men ikke hvis det skaper drama for deg selv. Hvis du går rundt og irriterer deg, kritiserer deg selv eller andre eller på andre måter havner i offerrollen tar det deg nedover på følelsesskalaen og tapper for energi.

Alternativet er å være den du er født som, å våge å stråle som den fantastiske stjernen du er. Det handler om å finne frem til de fantastiske egenskapene du har og la mer av den fantastiske personen du er stråle frem. Ha en strålende helg:)

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....