Å leve et autentisk liv

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Be who you turly are 

Hva betyr det egentlig å leve et autentisk liv? Det er som det popper opp mennesker overalt som snakker om å leve autentisk og være den en egentlig er. Men hva betyr det egentlig?

Å være autentisk vil si å være den man egentlig er, å komme fra sin egen indre kjerne. Det er når handlinger og ord samsvarer. Det er når vi er oss selv uten å spiller roller eller forsøke å tilpasse oss omgivelsene for å passe inn. Det finnes ikke noe rom for burde og skulle. 

Det å leve et autentisk liv vil si å kjenne seg selv, vite hvem man egentlig er. Det handler om å skrelle av overbevisninger og mønster og komme inn til kjernen av den du egentlig er. Veldig ofte når jeg coacher mennesker så blir de litt overrasket over å oppdage at de ofte ikke vet hvem de egentlig er . De kan noen ganger være sårt å oppleve at en har levd et helt liv uten å egentlig vite hvem man er. Jeg vet ikke hvor du er i livet ditt, men stopp opp et lite øyeblikk og tenk etter «Hvem er du egentlig?» Hvem er du uten alle rollene du spiller som mor, far, datter, sønn, kjæreste, ansatt, venn osv. Hvem er du egentlig? Hva er kjernen av deg? 

Som barn integrerer vi overbevisninger ut fra de erfaringene vi gjør oss. En del av det å vite hvem du er, handler om å kunne skille mellom tillærte overbevisninger, roller og mønster og den du egentlig er. Noen av overbevisningene støtter oss og er i harmoni med den vi egentlig er, mens andre overbevisninger begrenser oss.

Noen ganger kan vi gå hele livet og tro at disse overbevisningene er vår egne. For å kunne bli kjent med den du egentlig er, for å kunne leve et autentisk liv, trenger du å bli bevisst på disse overbevisningene og skille ut de som ikke er i harmoni med den du egentlig er.

Å leve et autentsik liv vil si å ta tid til å reflektere over hvem er jeg og hva er viktig for meg. Virkelig kjennne inn til kjernen av seg selv, den du er bak alle overbevisninger og tillærte mønster. Hvis vi ikke gjør det fortsetter vi å bære rundt på gammel bagasje. På mange måter kan vi sammenligne disse tillærte overbevisningene og mønstrene med en tåkesky som skygger for den solen av ren glede og kjærlighet som er den du egnetlig er. 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....