Kaster du bort livet ditt?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IMG_2115

Hvordan har du det egentlig? Hvordan trives du i hverdagen din. Fra 1 til 10 hvor glad er du det meste av tiden? Når jeg stiller det spørsmålet til de jeg coacher blir de ofte overrasket. Det er flere av dem som sier at de er fornøyd, det går jo greitt, men det er ikke det samme som å være GLAD. Når de begynner å undersøke hvor mye glede de opplever i hverdagn blir de ofte overrakset. Noen blir faktisk litt triste over å oppdage hvor lite del av hverdagen de føler glede. Det er så mange ting de føler de bør, ting som oppstår og ting de føler de må gjøre at de prioriterer liten tid til det som virkelig gjør dem glad. 

Hvordan er det med deg? Velger du det som gir deg glede eller kaster du bort livet ditt på alt du føler du bør og må eller det du føler at du ikke kan? Hvor stor prosentdel av dagen er du glad? Er det over eller under 50%. Hva skal i så fall til for at du kunne blitt 10% gladere i løpet av dagen. Det første spørsmålet da handler om å finne ut av

1. Hva er det som gir deg glede? Hva er det som får gleden til å boble inni deg?

2. Hvordan kan du fylle livet ditt med mer av det som gir deg glede? Hva vil du gjør annerledes?

3. Så handler det om å gjøre det nå, ikke vente til i morgen

Noen ganger skjer det ikke forandring i livet fordi vi ikke vet hva vi ønsker. Vi er mer opptatt av hva vi ikke ønsker og hva som er galt i livet. Du har muligheten til å forandre dette og begynne å fylle livet med mer av det som gir deg glede i dag. Du trenger ikke vente til barna blir store, til du får bedre tid eller når det og det skjer. Du kan velge å fylle dagen i dag med mer glede. 

Kommenter gjerne i feltet nedenfor hva som gir deg glede, hva er det som fyller din hverdag med glede? Er det å ta en dans på kjøkkengulvet, løpe en tur ved sjøen, hoppe på trampolinen med barna, ta et deilig karbad med levende lys? Jeg gleder meg til å høre hva som er dine små (og større) gleder i hvverdagen. 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....