Opplever du selvsabotasje?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

May Bente Mandal

Jeg får ofte spørsmål ved hva er det som gjør at selv om jeg virkelig ønsker forandring, så opplever jeg selvsabotasje eller at tingene ikke går min vei. Kanskje har du opplevd det selv. Ting begynner å lykkes for deg, du blir glad og lykkelig, men så kommer tankene, «dette er for godt til å være sant», «hvor lenge kan det vare» «tenk om det skjer noe som tar meg ut av denne gode tilstanden» osv. Har du noen gang tenkt på hva som gjør at disse tankene dukker opp og ikke minst har du lagt merke til hvilket resultat disse tankene skaper i ditt liv?

Det kan hende du har lagt merke til tankene, men det kan også være at du ikke har lagt merke til dem. De aller fleste tankene går på autopiloten. Ca 90% av de tankene vi tenker i dag er de samme som dem vi tenkte i går. Og det er slik at tankene har en tendens til å repetere seg. Denne repitisjonen går ofte på autopiloten og foregår ved at vi ubevisst repeterer gamle mønster og overbevisninger. Det er overbevisninger vi har laget oss gjennom erfaring med andre mennesker. Vi kan på mange måter si at vi har arvet dem.

Så hvis det er slik at du legger merke til at du har noen tanker som forteller deg at det er for godt til å være sant eller at det kan umulig vare, så er det fordi du har hørt andre si det og lagret det som overbevisning i ditt system. Disse tankene har en tendens til å få følge av lignende tanker og før vi vet ordet av det så begynner det å påvirke følelsene og vår tilstand. Hvis du har lest boken min Lykkekoden forteller jeg der om Lykketermostaten. Du kan gjerne lese mer om det der for der får du hele hemmeligheten til at vi saboterer vår egen lykke. 

Det står også at vi for å mestre selvsabotasjen kan bruke vår hemmelig nøkkel som er våre følelser. For de tankene vi tenker gir oss følelser. Så hvis vi føler oss lavt på følelsesskalaen (s.113 for deg som har boken Lykkekoden) føler irritasjon, frustrasjon eller andre slike «negative følelser» så er vi en match til flere negative følelser. Dersom vi ønsker overskudd, glede og entusiasme, er det følelser som vibrerer på en mye høyere frekvens. Så lenge vi er i de lavere følelser så er vi altså ikke en match. Så legg merke til når livet ikke går din vei, når du møter utfordringer og problem hva var det du tenkte i forkant av det? Hva var din følelsesmessige vibrasjon i forkant. Når du har funnet ut av det kan du selv ta ansvaret for følelsene dine ved å gjøre noe som gleder deg, ved å skape rom for gleden og lykken i ditt liv. Når du gjør det heves din følelsesmessige vibrasjon og du blir et match til flere gode tingIMG_0714[1]

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....