Hva er du takknemlig for

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Utfordring

Denne uken har jeg lagt merke til en ny type utfordring som har dukket opp på facebook. Utfordringen handler om å skrive tre ting som en er takknemlig for eller glad for i hver dag i tre dager.

Jeg ble så glad da jeg oppdaget denne utfordringen. Jeg tenkte først at det var noen som hadde lest Lykkekoden som hadde lagt den ut, for det er en oppgave jeg har i trinn 2, s. 71 innen i boken.

Takknemlig for

Denne enkle øvelsen med å skrive tre ting man er takknemlig for har faktisk vist forskningsmessige resultater. Positiv psykologi gjorde for noen år siden en stor undersøkelse med mange tusen mennesker, hvor de gav dem den ene utfordringen og skrive ned 3 ting hver dag de var takknemlig for hver dag i 3 uker.

Etter 3 uker viste det seg at 80 prosent av dem som hadde gjort øvelsen hadde en markant forbedret livskvalitet. Tenk det av å gjøre en så ting som å skrive ned 3 ting man er takknemlige for hver dag. Det er noe alle har tid til og det er noe alle kan gjøre.

Så hva er du takknemlig for i ditt liv? Det gjør en stor forskjell å leve livet med en grunnholdning av takknemlighet. Så jeg utfordrer deg til å skrive i feltet nedenfor 3 ting du er takknemlig for og utfore 3 andre til å gjøre det samme.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....