Blås i nyttårsforsettene og gjør 2015 til ditt beste år

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Godt nytt år 2015

«Mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre. Dagen i dag kan bli vår beste dag.» Erik Bye

Jeg liker godt det sitatet fra Erik Bye. Dagen i dag kan bli vår beste dag. Er det slik at du bestemmer deg når du står opp om morgene at dette skal bli min beste dag. eller er det slik at du lever livet ditt på autopiloten og lar vanene styre din hverdag og ditt liv?

Veldig mange mennesker gjør de samme tingene om og om igjen og får de samme resultatene uten å være fornøyd med det.  Er det slik for deg også, at du går rundt og er mellomfornøyd? At du har noen ønsker, drømmer og lengsler for deg selv og ditt liv? Kanskje du ønsker at et eller flere områder av livet ditt burde vært bedre. Jeg møter ofte mennesker som har prøvd å gjøre forandringer i årevis. Kanskje du har det slik som en dame jeg coachet nylig. Hun oppdaget at de nyttårsforsettene hun hadde for 2015 bare var en dårlig kopi av fjorårets forsetter.

Er dine nyttårsforsetter også en repetisjon av ønsker og drømmer fra tidligere år? Hva sier du til at vi blåser i nyttårsforsettene og virkelig skaper de forandringene du ønsker deg? Her får du 7 gode tips til å gjøre 2015 til ditt beste år

  1. Hemmeligheten til å skape de forandringene du ønsker deg, er å endre dine vaner. Det å lage nyttårsløfter og sette mål virker dårlig hvis vi ikke er innstilt på å endre de vanene som gir oss det vi ikke ønsker. Hvis vi har et nyttårsforsett om å ta av noen kilo, nytter det lite om vi lar være å trene og fortsetter å spise usunt. For å skape forandring trenger vi å etablere noen nye, sunne vaner. Vaner som ikke føles som en tvang, noe en må gjøre, men vaner som gir glede og føles lystbetonte.
  2. Oppdag hva det gir deg å realisere ønskene dine. Hvordan føles det når det ønsket er realisert. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse. Så hvordan kan du legge tilrette for å føle den følelsen realiseringen av ønsket vil gi deg akkurat nå? Det er det Lykkekoden handler om. Det å knekke koden handler om å forstå at alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse å realisere det. Boken deler i positive glade følelser og negative tappende følelser. Hvis det er slik at vi det meste av dagen har positive glade følelser vil vi være et match til mer av det vi ønsker oss. Så hva skal til for at du kan fylle ditt liv med mer glede og gjøre denne dagen til din beste som Erik Bye så fint skriver? 
  3. Fokuser på det du ønsker deg. Når vi ønsker noe trenger vi å fokusere tankene og følelsene våre på det. Hvis vi ønsker en sunnere livsstil og ser en kake, kan vi tenke at det så deilig ut, og det ville smakt godt. Disse tankene gir oss noen følelser som inspirerer oss til å en type handling som gjør at vi sannsynligvis spiser kaken. Det gir oss et resultat. Når vi fokuserer tankene, betyr det ikke at vi ikke får tanken, men vi følger den ikke. Når tanken om at det hadde vært deilig med den kaken dukker opp, sier vi til oss selv, ja, den hadde smakt godt, men nå har jeg bestemt meg for å være sunn. Så finner vi frem bildet av den sunne versjonen av oss selv, føler på følelsen av å være denne versjonen. Det gir inspirasjon til en annen type handling som gir et annet resultat. På den måten kan vi gjennom å skape indre forandringer i tanke- og følelser skape forandringer i livet.
  4. Fokuser på det du får til og det som er bra. I stedet for å slå deg selv i hodet og la den indre kritikeren løpe løpsk hvis du viker fra din nye vane én gang, så snakker du fint til deg selv og finner frem til bildet og følelsen av det du ønsker. Du sier så bestemt og kjærlig til deg selv at dette er det jeg ønsker. Så handler det om å feire hver dag. Det vil si at hver kveld når du går til sengs, bør du løfte frem det som har vært bra den dagen.
  5. Det å fokusere på det som gjør deg glad og får frem lykkefølelsen i hverdagen, er som bensin mot ønskene. Det betyr at å løfte frem det du er takknemlig for og det du setter pris på i hverdagen, vil virke som en magnet mot det du ønsker deg. Selv om vi ofte har mange ting å være takknemlig for, er det ofte en treningssak å begynne å verdsette det vi har av gode ting og gleder i livet. Veldig ofte tar vi det som en selvfølge. Men tenk et øyeblikk etter: Hvis det var slik at alt du har nå i livet plutselig ble tatt fra deg, hvor takknemlig ville du da vært for hver lille ting når du fikk det tilbake?
  6. Hev lykkenivået. Legg merke til hva som skjer inni deg, i dine følelser, når du begynner å tenke på det du er takknemlig for og det du setter pris på i livet ditt. Hvis du er som de fleste, så fyller disse tingene deg med en god og varm følelse. Det å begynne å løfte frem det man er takknemlig for i hverdagen, er med på å fylle livet med mer glede og hjelper oss å heve lykkenivået.
    Denne dagen kan bli din beste. Dette året kan bli ditt beste. Du har nå lært at lykken og det gode liv ikke er noe som rammer tilfeldige personer. Du har lært hvordan du kan løfte frem det som gir deg godfølelsen og la den være ditt kompass i hverdagen.
  7. Noter deg dine suksesser fra året som gikk. Finn et ark eller en liten bok og noter ned alt som du fikk bra til i fjor, alle sukesessene alt du er fornøyd med fra året som gikk. Du kan gjerne ta for deg hvert livsområde og notere ned 5-10 suksesser på hvert av områdene, helse, karriere, familie, fritid, økonomi osv. Det kan hende det står litt fast i begynnelsen, men suksessene finnes der hvis du leter. Og det er virkelig verdt å lete. Det gir en unik mulighet til å anerkjenne seg selv og kjenne på stolthet og glede over hva en har fått til. For meg har det vært mange suksesser dette året. Jeg har gitt ut min første bok, reist hele Norge rundt med kurs og foredrag fått løftet og hjulpet hundrevis av mennesker til et nytt og bedre liv, hatt noen nære og gode samtaler med min mann og jentene mine, brutt grenser og gjort programlederen på Nitimen lykkelig på direkten, og mye mye mer. Del gjerne dine suksesser med oss i kommentarfeltet nedenfor.

Så ønsker jeg deg alt det beste for 2015.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....