Gledelig nytt år

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

IMG_9088

                ”There is no path to happiness. Happiness is the path”. – Buddha.
Jeg har i løpet av det siste året reist Norge rundt med boken min
Lykkekoden og fått en fantastisk mottakelse. Mange er overrasket over hvor lite glede de føler i hverdagen. Mange opplever at de har mistet kontakten med gleden.

For noen er jakten på lykken et turboløp fra den ene butikken til den andre. De jakter på gleden i nye bukser, ny kjærest, ny jobb en ferietur. Ofte blir de veldig overrasket over å oppdage glede inne seg seg.

La oss gjøre et lite eksperiment. Tenk tilbake på en gang du var veldig glad, noe du opplevde som gjorde deg stolt og glad. Du kan tenke langt tilbake hvis du vil. Hvordan føltes det Kjenn etterpå den følelsen. Hvor kjenner du den?

Veldig ofte når jeg gjør denne øvelsen med mennesker blir de overrasket over å oppdage at gleden bare er en tanke borte.

Ofte er det slik at vi fyller livene våre med mange saker og ting som gjør at de små øyeblikkene av glede og gode opplevelser drukner.

Er det slik for deg? Da er det kanskje på tide å snu fokuset innover og legge merke til hva som gleder deg og gjør mer av det?

Hva tenker du om det? Hvordan hadde det vært om gleden var din GPS for ditt liv. Hvordan hadde det vært om du fulgte din indre GPS for hva som gir deg glede?

Det er virkelig magisk når vi begynne å legge merke til hva som gjør oss glad og legger tilrette for mer av det i hverdagen. Det er trist hvis din hverdag er fylt av plikter og ting som ikke gjør deg glad. Da er det kanskje på tide å gjøre noen justeringer? Kanskje du trenger å bli klar over hva som gjør deg glad?

Kanksje du kunne laget en liste over hva som gjør deg glad og så legge inn mer av det i hverdagen? For meg er det de små tingene som gjør meg glad. Hver kveld når jeg legger meg så tenker jeg gjennom hva som har gjort meg glad den dagen. Det er som oftest de små tingene, at jeg fikk en klem fra en av døtrene mine, at jeg hadde en god prat med mannen min, at jeg jeg såg «lyset» gå opp for en av de jeg coachet, at jeg fikk et smil fra butikkdamen osv.

Hva er det som gjør deg glad? Det hadde vært veldig kjekt hvis du ville dele med oss hva som gjør deg glad. Det kan inspirere andre og på den måte spres glede 😉 Varm klem May Bente

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....