Den beste gaven

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Be happy forVisste du at det er mulig å leve et liv fylt av glede og gode følelser. Visste du at lykken er medfødt, at den finnes inni deg og at den alltid er tilgjengelig? Tenk tilbake på en gang du var virkelig stolt og glad. Kjenn på den følelsen. Hvordan føltes det? Sannsynligvis føltes det veldig godt, kanskje kjente du en glede bre seg inni deg? Hva var det egentlig som skjedde? Var det noen som ringte fra Hamar og sa du hadde vunnet i lotto? Var det noen ytre faktorer som gjorde deg glad?

Veldig ofte tror vi at når det skjer, når jeg bare får drømmekjæresten, når jeg får råd til det, hvis bare sjefen min ville vært litt mer rettferdig, mannen min litt mer omtenksom, barna mine litt mer ryddige, så ville det jeg vært lykkelig. Vet du hva? Lykke er ikke noe som kommer utenifra. Lykken finnes inni oss og den er alltid tilgjengelig. Vi kan når som helst tenke tilbake på en gang vi var glade og fornøyde.

Hvis du har sett små barn har du kanskje lagt merke til at de stråler av glede. Vi er født som en sol av glede. Vi har alle vært disse barna. Vi har alle levd ut fra denne kjernen. Etterhvert som vi har vokst opp har vi fått tilbakemeldinger om å ikke gjøre det, slutte med det, vi har opplevd kritikk, avvisning, vi har opplevd å blir sammenlignet og ikke følt oss gode nok. Når vi opplever dette mange nok ganger begynner vi å legge lokk på den sprudlende gleden. Det er som om alle disse tillærte mønstrene og overbevisningene legger seg som skyer over denne indre solen. Men, det betyr ikke at det ikke finnes. Det er min spesialkompetanse å hjelpe mennesker å skrelle av lag av begrensende overbevisnigner og mønster, slik at mer av den de egentlig er kan komme frem.
Både de jeg har til utdanning og de som kommer på kurs, til coaching og leser boken min Lykkekoden forteller at det har vært den beste gaven av alt, å finne tilbake til seg selv. Å få kjenne på denne indre glede og våge å være mer av den de egentlig er. Jeg er så glad for min jobb og for å kunne hjelpe mennesker å åpne opp for den indre gleden, potensialet de har som mennesker.

I boken Lykkekoden gir jeg 7 enkle trinn til å skrelle av lag av overbevisninger og mønster, alle tankene som forteller deg at du ikke kan ikke er god nok og istedet lukke opp for ditt potensial og den gleden som finnes inni deg.

Jeg er så glad for å kunne dele denne metoden med deg i Lykkekoden. Bokens første opplag er snart utslogt og jeg får stadig tilbakemeldinger fra mennesker som har fått forandret livet sitt av å lese boken. De forteller at de har fått en bedre hverdag at de har blitt gladere, fått mer tro på seg selv, og våget å realisere sine ønsker og drømmer. Det er jeg så uendelig takknemlig for.

Det kan oppleves

Boken er skrevet fordi de jeg coachet og hadde på kurs fikk så store resultater i sitt liv og spurte om jeg ikke kunne skrive ned dette i en bok. Jeg hadde akkurat avlevert en svær avhandling på Universitetet i Oslo i forbindelsen med lektorgraden i pedagogikk og var absolutt ikke klar for et nytt bokprosjekt. Men, så sa de «hvis det kan hjelpe en person kan du gjør det da?». Jeg var forstatt ikke overbevist, så de fortsatte «hvis det kan hjelpe 10 personer, kan du gjøre det da?» Hvis det å skrive ned denne metoden som jeg selv og mine mange hundre kursdeltakere har fått magiske resultater med kunne hjelpe 10 mennesker, så visste jeg inni meg at jeg ikke kunne la være. Så på den måten ble det starten på prosjektet som til slutt endte opp som boken Lykkekoden.

Nå har den vært ute i landets bokhandlere siden januar og jeg er så uendelig takknemlig for alle takkebrevene og mailene jeg har fått siden boklanseringen. Boken er nå allerede solgt i flere tusen eksemplarer og jeg har fått mange hundre tilbakemeldinger fra fornøyde lesere som har fått løftet sitt liv og fått en glader hverdag, bedre relasjoner til mannen,barn og sjefen, våget å gjøre alvor av sine drømmer og blitt mer kjent med seg selv og blitt glade i seg selv og føler seg gode nok som den de er.

Det fins ingen nøkkel til lykke

I går hadde jeg foredrag hvor en av damene i salen sa «jeg har kjøpt boken din, og den var så god og har hjulpet meg så utrolig mye i mitt liv, at jeg bare måtte komme å se den personen som hadde skrevet den». Det varmer alltid mitt hjerte å se og høre mennesker som har fått forandret livet sitt ved å lese boken. Det er jo for dem jeg har skrevet boken, derfor er det alltid kjekt å høre hvordan det å lese boken og gjøre øvelsene har forandret den enkelte leserens liv.

Hvis det er slik for deg at du ikke har fått ditt eksemplar av boken enda, hvis du har et område i ditt liv som du gjerne ville skulle vært annerledes, så ville det glede meg veldig å kunne hjelpe deg å skape de forandringene du ønsker deg.

Derfor har jeg besluttet å åpne for slag av signerte bøker her på siden de tre første ukene i desember. Så frem til 21 desember kan du så langt lageret av signerte bøker rekker bestille din signerte utgave av Lykkekoden. Jeg vet at den er på mange sin ønskeliste denne julen, så enten det er en gave til deg selv, sivgermor, din datter, tante, onkel, venninne eller andre så kan du sikre deg en signert utgave her. Når de signerte bøkene er solgt stenges salget av bøker fra hjemmesiden og alt foregår via bokhandlere

TILBUD NÅ 262,- (Pris i bokhandler er 299,-)

[maxbutton id=»3″]

IMG_9088

I følge Aristoteles er lykke selve meningen og formålet med livet. Hans tanke er at lykke er den følelsen som styrer tilværelsen. Mange mennesker søker etter lykken i nytt hus, ny jobb, ny kjærest eller andre ting. I følge mor Terese så er lykken noe som finnes inni oss, alltid tilgjengelig. Det vi si at vi ikke trenger å søke etter lykken, vi trenger ikke lete etter nøkkelen til lykken. Vi trenger ikke nøye oss med små glimt av lykkefølelse.

Døren til lykken er alltid åpen. Vi har selv et stort ansvar for hvor lykkelige vi føler oss. I følge positiv psykologi er det slik at vi selv kan påvirke hele 90% av lykkefølelsen. Så hvordan er det med deg i ditt liv. Gløtter du inn døren til lykke eller haster du forbi?

Hver dag byr på mange gyldne lykkeøyeblikk, men det er ikke alltid at vi legger merke til de. Så første steg er å begynne å legge merke til de små tingene og nyte den gleden som ligger i disse små tingene. Det kan være å holde i en varm barnehand? Eller er det kan være å blose såpebobler, danse til boble musikk, hoppe på trampoline, eller andre ting?

Når du har lagt merke til dine gyldne lykkeøyeblikk så er neste steg å være tilstede med hele deg og følele den magiske lykkefølelsen. Kanskje det er slik at blodet bruser litt ekstra , sommerfuglne bobler i magen eller varmen sprer seg i brystet?

Når du har lagt merke til dine gyldne lykkeøyeblikk så er neste steg å sette lykken på timeplanen og skru opp for lykkefølelsen i hverdagen. Hvordan kan du skru opp for lykkefølelsen i ditt liv?

Lykkekoden ved sjøen

Sikre deg en signert bok til deg selv, din kjære, din mor, din far, vennenen din, datteren din eller andre du ønsker skal få det beste ut av livet. Pris i bokhandler er 299 kr, du får den her for kun 262 kr

[maxbutton id=»3″]

Hvis du har lest boken blir jeg veldig glad om du skriver hva en kommentar nedenfor om hva den har gitt deg ;). Jeg sparer en signert bok til 21 desember som jeg vil gi til en av dem som har lagt igjeng kommentar nedenfor. Tusen takk for din tilbakemelding <3

0 kommentarer

Trackback/Tilbaketråkk

  1. Spar tid- få mine gullkorn - […] og veldig glad for at jeg kan få dele dette videre og får tilbeldinger fra de som leser boken…

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....