Ønsker du mer hverdagslykke?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Lykkekoden ved sjøenØnsker du mer hverdagslykke i ditt liv? Er det slik at dagene fyker avsted, at du haster fra det ene til det andre? Skulle du ønske det var mer rom for deg, for det du ønsker og lengter etter. Skulle du ønske det var mer latter og glede rundt deg? Skulle du ønske at livet ditt var fylt av glede og gode stunder?

Tenker du at det må komme en annen gang? Tenker du at når jeg bare får ordnet det, når bare barna blir større, når jeg får den forfremmelsen, når jeg får den bilen eller den hytten eller når jeg bare får ferie, da skal alt bli så bra? Er det slik at du plasserer lykken et sted i fremtiden og tenker at når bare det og det skjer så er det min tur, så vil jeg bli lykkelig?

Visste du at en av de tingene døende mennesker angrer mest på er at de ikke tillot seg å være lykkeligere. De forstod først på slutten at lykken er et valg. Lykken ligger ikke der fremme, en gang i fremtiden. Det er nå vi lever. Gårsdagen er over og morgendagen har ingen sett. Så hvorfor ikke stoppe opp og fylle dagen i dag med glede og det som gjør deg glad og lykkelig?

Mange kaver og stresser og setter lykken på vent. For noen blir det en vane. Man utsetter egne behov og det som gir oss glede og påfyll i hverdagen. Du har sikkert hørt at de sier når du skal ut og fly «ta først på din egen øksygenmaske før du hjelper andre». Slik er det også i lviet. Hvis vi stresser og kaver for å skaffe oss ting, plasserer lykken et sted i fremtiden og pusher oss selv og andre i prosessen frarøver vi oss selv de gode øyeblikkene. For de finnes hver eneste dag.

Jeg har de siste årene hjulpet hundrevis av mennesker tilbake til seg selv, tilbake til tilstedeværelsen i hverdagen. Det handler om å velge seg selv, åpne for den indre sprudlende gleden og skape rom for lykken i hverdagen. Det handler om å forstå at livet ikke er i enden av regnbuen, et sted der fremme. Livet er her og nå, livet er prosessen. Når vi kan fylle prosessen og livet med glade dager løftes vår livskvalitet dramatisk og vi får et helt annet liv. Det føles helt annerledes og være meg. Som en dame jeg hadde på kurs sa, «det føles som om livet har fått nye farger».

IMG_2731[1]

Jeg har brukt de siste 10 årene på å studere hva lykkelige mennesker gjør annerledes. Det er ikke de store tingene, men små ting i hverdagen. Jeg har delt dette i flere år på mine kurs og utdanning og det virker like godt for mine kursdeltakere og de jeg utdanner til coacher. De sier det er magisk og det beste som har skjedd i deres liv. Jeg er ydmyk over å få være reiseleder og for å kunne dele videre redskaper og verktøy som hjelper enkeltmennesker til å tro på seg selv og sine drømmer og hjelpe dem med å fylle livet med mer glede, overskudd og energi fylle hverdagen. De forteller om ekteskap som har blitt reddet, ny og bedre helse, forbedret økonomi, mer tro på seg selv, sterk selvfølelse og mot til å våge å gå for drømmene sine.

Jeg er ydmyk og glad for at jeg lyttet til dem når de spurte meg om jeg kunne skrive ned alt dette i en bok. Så takknemlig for at boken Lykkekoden nå inneholder den oppskriften som har hjulpet så mange mennesker til et nytt og bedre liv

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....