Realiser dine villeste drømmer

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Happy ballon

Jeg har realisert så mange drømmer de siste årene og funnet en virkelig god oppskrift som virker. Den virker hver gang. Det er så godt å vite at når jeg har noen ønsker og drømmer så har jeg også samtidig redskapene til å realisere dem. Slik var det ikke før. Da kunne jeg stå fast i det jeg ikke ønsket.

Heldigvis er det ikke slik lenger. Jeg er så glad for å kunne skape de forandringene, realisere de drømmene og ønskene som jeg lengter etter. Jeg er så glad for å kunne dele dette videre med andre slik at de også kan oppleve å sitte i førersetet av livet og forstå at det ikke handler så mye om hva som skjer, men mer om hvordan man velger å respondere på det som skjer.

Hva er det du ønsker deg i ditt liv? Hva er et du drømmer om? Lever du ditt drømmeliv eller er det noe annet enn det du har i dag du ønsker deg? Det å stille det spørsmålet gir deg klarhet og med klarhet følger muligheten til å kunne gjøre noe med det.

Den viktigste grunnen til at folk ikke får det de ønsker seg er fordi de ikke vet hva de vil. Det viktigste her er DEG. Det handler ikke om hva din familie, dine venner eller andre ønsker for deg. Det handler om å finne frem til hva som er viktig for deg.

Så er neste spørsmål Hvorfor er dette viktig for deg? Den viktigste grunnen til at folk ikke får det som de vil ha det er at de ikke vet hva de ønsker seg. Den andre grunnen er fordi de ikke vet hvorfor de ønsker seg det.

Forfatteren Jim Rohn sa «Dess større ditt hvorfor er, dess lettere blir ditt hvordan» Så det å finne ditt hvorfor er viktig for din motivasjon. Ditt hvorfor engasjerer dine følelser bak det, hvorfor du ønsker det. Uten følelser er det ingen energi til å gjøre de endringene du trenger for å realisere det du ønsker deg.

Når du har et stor nok hvorfor, så er det helt utrolig hvordan det du ønsker deg dukker opp på de mest magiske vis. Så tenk etter hvorfor er det du ønsker deg viktig? Hva vil det koste deg å ikke gjøre det nå? Hva vil det gi deg å realisere dette nå? Hvordan vil det føles?

Ta deg gjerne tid til å stoppe opp og svare på disse spørsmålene. dess mer spesifikk du er dess mer spesifikke resultater får du. Spørsmålet er om du er klar til å leve det livet du ønsker deg?

Eller er det slik at du leser med og tenker det høres dint ut, det skal jeg gjøre senere?

Hvis du har tenkt dette er det kanskje på tide å stoppe opp å tenke etter hva det er du ønsker deg. Skriv det gjerne ned i feltet nedenfor for å tydeliggjøre det for deg selv. Å dele har en magisk virkning fordi det blir mer ekte og det gir deg en større klarhet. Når du har gjort det kan du skrive ned hvorfor du ønsker deg det.

Når du har gjort den enkle øvelsen har du kommet et milesteg lengre enn de som bare leser og virkelig mye lengre enn de som ikke har lært at det er mulig å få det som de ønsker å ha det. Men det er et tredje steg her som mange glemmer og det er handling.

Det er fint å ønske å reise til Thailand og finne frem til ditt hvorfor og virkelig kjenne på følelsen, men på et tidspunkt så må du faktisk bestille og betale for din flybillett.

Det er derfor jeg oppfordrer deg til å skrive ned svaret nedenfor. For de fleste mennesker tenker at de skal gjøre det, eller de tenker det var en lur ide, men så handler de ikke. Som jeg skriver i min bok «Lykkekoden» så er det slik at handling gir forvandling.

Så hva kan ditt aller første skritt være ? Uansett hva som er ditt første steg så heier jeg på deg og husk at en hver reise på tusen mil begynner med det første steget.

Så hva kan du gjøre allerede i dag for å ta det første steget?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....