5 faktorer som hindrer din suksess

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

medarHva er det som gjør at noen skaper suksess, mens andre stopper opp på veien? Jeg har de siste årene bygget opp en suksessfull business og virkelig erfart hvor tøft det kan være. Det er fantastisk å være selvstendig, det er fantastisk å ha frihet, tid og penger til å gjøre det du ønsker når du ønsker det. Det er ubeskrivelig deilig å leve drømmen, å hjelpe andre mennesker til å lykkes. Det er min hverdag for tiden. Det er jeg uendelig takknemlig for. Noen sier til meg, det er så lett for deg May Bente. Du hadde jo det hele. Nei, det hadde jeg ikke. Jeg kunne ikke noe om markedsføring, jeg kunne ikke noe om business før jeg startet. Jeg har måttet lære meg ALT. Jeg vil her dele 5 ting jeg ofte ser hos dem som starter opp, men opplever å ikke få den suksessen de ønsker.

1. Søk hjelp og få støtte

Den viktigste faktoren som stopper de fleste er at de tenker de skal klare det selv. Det kan jeg vel finne ut av. Jeg brenner for å hjelpe andre, jeg har et viktig budskap/produkt som virkelig vil gjøre en forskjell. Men utfordringen er at en lar være å søke hjelp og få støtte. Jeg kan nå se at det har vært min redning at jeg har vært villig til å reise utallige ganger over Atlanteren og lært av de beste business mentorer og coacher innen markedsføring, salg og businessmindsett. Dersom jeg opplever å stå fast i en utfordring eller et problem er jeg raskt over på løsningssiden og søker etter muligheter og løsninger. Da er det ikke viktig om det er London, USA, Skottland, Danmark, Irland, Thailand eller andre steder denne kompetansen finnes. Jeg har satt meg på et fly og funnet «the missing link». Så har jeg kommet hjem integrert det og vært rakst videre.

2. Du lar deg stoppe av janteloven

Jeg kjenner det bedre enn «glade jul». Janteloven som sier «du skal ikke tro du er noe» osv. Den sikre måten å bli der hvor du er, er å lytte til janteloven. Men, så er det slik at markedsføring handler om å bli sett. Det handler om å være synlig. Det kan være skummelt. For noen så skummelt at de lar være. Det var også min strategi i begynnelsen. Jeg kunne kjennen inni meg hva som skulle til, blant annet å ta meg selv opp på video. Hvis du har lyst å høre mer om den prosessen og hva som egentlig holdt meg tilbake, har jeg delt det hele i de gratis  treningsvideoene. (Du kan finne dem her)

3. Frykten for å bli kritisert

Du kjenner det sikkert. Fryktenfor at noen skal si at det du gjør eller sier ikke er bra eller kritisere deg for dine tanker og ideer.

Det finnes en løsning for en kritikkfri hverdag. Det er å la være å si noe, la være å gjøre noe, la være å mene noe og please alle. Og vet du, selv om du gjør det er det sjelden at du vil unngå kritikk. For da har du kanskje en indre stemme som kritiserer deg fordi du ikke går veien, ikke gjør det du inderst inne lengter etter og drømmer om.
Det er slik at ingen kan ramme deg, hvis du ikke lar dem ramme deg. Når vi lever i frykt for hva andre vil mene, er det ofte fordi vi selv har et negativt indre snakk, hvor vi kritiserer oss selv. Andre kan si og mene mye, men vi velger selv hvordan vi vil respondere og tolke det de sier. For meg har denne bevisstheten vært avgjørende. Og det er noen jeg stadig minner meg selv på etterhvert som mitt brand vokser og jeg blir mer og mer synlig.

 

4. Ta kontroll over ditt fokus

Det er slik at vi velger vårt fokus. Dersom vi opplever kritikk, at noen ikke liker det vi sier, kan vi velge å ta det personlig å tenke det er meg som er feil, de har sikkert rett. Et slik fokus gir oss en strutsetilværelse. På samme måten som strutsen stikker vi hodet i sannen. Det skjer liten utvikling, vi når ikke de menneskene vi ønsker og drømmejobben blir ikke helt slik vi hadde tenkt. Alternativet er å snu fokuset over til alle de menneskene som du har hjulpet, all den rosen du faktisk har fått og den gode følelsen du selv har over å kunne bidra til verden. Sannsynligheten er stor for at når du blir kritisert av noen, har du fått 10 ganger så mye ros av andre.

5. Man lar seg overvelde av «alt» som «må» gjøres.

I stedet for å kose seg og ha det gøy i prosessen er det mange som blir så fokusert på det de skal gjøre, lage egen nettsiden, skrive blogg, poste på facebook, lage video, markedsføre, skrive nyhetsbrev, lage onlinekurs osv. Det er viktige ting, men hvis du går i gang og tenker at det er din bedrift og din «jobb» uten å kose deg, uten å ha det gøy vil drømmejobben rakst føles som et kav og et slit.

For meg var det slik i en periode. Jeg hadde hært at vi skulle sette mål og gå mot dem hver dag. Jeg ble så oppsatt på å gå mot målene og skape suksess at jeg «glemte» å ha det gøy i prosessen. Det gav meg ikke den suksessen jeg ønsket og lengtet etter. I stedet begynte jeg å vurdere er dette virkelig noe jeg vil jobbe med. Dypt inni meg brant ønsket om å hjelpe andre og gjøre verden til et bedre sted å være. Jeg måtte virkelig gå mange runder med meg selv før jeg syntes det var ok å ha det gøy. Jeg hadde vokst opp med et mindsett om at man må jobbe hardt for å få suksess. Så hver gang jeg gikk i gang med prosjekter var det med det mindsettet. Det ble slitsomt og kavesomt. Helt til jeg endret mindsettet og laget meg min egen  definisjon på suksess. For meg nå er det viktiste å kose meg i prosessen, slappe av og ha det gøy, være nysgjerrig og kose meg med alt jeg lærer på veien. Jeg har delt denne prosessen i de gratis treningsevideoene hvis du har lyst å høre mer om hvordan du kan komme i flow og finne glede i prosessen.

Nå jobber jeg ikke når jeg er sliten, trett, lei eller føler meg ute av flow. Det gir ingen mening. Jeg tar en pause og tar opp igjen arbeidet når jeg er inspirert. Det krever et annet mindsett og en annen måte å leve på. Det innebærer at jeg tillater meg å ha det gøy, tillater meg å slappe av og nyte livet, jobben og alle de spennende ideer, mennesker og tilbud som dukker opp.

Så hvordan er det med deg? Nyter du livet, jobben og de prosessene du står i, eller trenger du en pause? Eller er det slik at du har hatt pause uten at du kommer videre? Er det på tide å få en hjelper på banen? Hvor er det du stopper deg selv? Hva er det du trenger hjelp til for å komme dit du ønsker å være og nyte prosessen?

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....