2 dagers tale og presentasjonsteknikk kurs

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Presentasjonskurs

Denne uken har jeg hatt to-dagers presentasjonsteknikk kurs. Det har vært en utrolig spennende reise. Jeg har sammen med en kollega hatt dette kurset flere ganger før og det er like fantastisk hver gang å se hvilken forandring deltakerne går gjennom.
Det var også denne gangen stor spreding i deltakerne. Noen hadde aldri stått foran andre, mens andre hadde hatt taler, presentasjoner og noen levde av å holde kurs, men ville gjerne ha påfyll. Det er alltid spennende å se utviklingen til deltakerne.

Det var en stor utvikling på hver enkelt deltaker fra de første presentasjonene på dag 1 til de presentasjonene vi filmet på dag 2. Alle hadde evnet å integrere de tipsene og verkøyene de hadde fått i løpet av dag 1 og begynnelsen av dag 2.

De lærte om karismakoden, de fikk effektive redskaper til å handtere frykt og nervøsitet. De lærte hvordan de kan kan få en rød tråd i foredraget og hvordan de kan strukturer foredraget slik at det de sier virkelig når frem til dem som hører. De fikk noen effektive redskaper og oppdaget hva som skiller gode foredrag og kurs fra mellomgode foredrag og kurs. De oppdaget at det mest skremmende ofte er deres egne tanker og krisemaksimering og fikk gode redskaper og verktøy til å handtere det.

Industri og energiAlle var positivt overrasket over å se seg selv på video. Det var noe de fleste grudde seg for, men de oppdaget at selv om de følte seg nervøsne så viste det ikke. Det de såg på videoen var noen annet enn det de følte inni. De var også positivt overrakset over de andre delakerne og såg virkelig hvor stor forandring de også hadde hatt i løpet av de to dagene.

Jeg elsker å være kursleder på slike transformerende kurs. Det gleder meg veldig at deltakerne går ut og føler seg tryggere at til og med de som selv lever av å holde kurs og foredrag oppsummerer med at de har lært mye og fått påfyll. Også de som aldri har holdt foredrag, men meldte seg på kurset fordi de har en drøm, følte at de hadde kommet nærmere denne drømmen. Det var ikke bare noe fjernt, de hadde tatt et digert steg mot denne drømmen.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....