Hvem er den viktigste personen i ditt liv?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Happy girl

Hvem er den viktigste personen i ditt liv? Veldig mange sier mine barn, når jeg stiller det spørsmålet. Det gjorde jeg selv også før. Helt til jeg forstod at jeg var den viktigste personen i mitt liv. Jeg har 3 barn som jeg elsker over alt på denne jord, men jeg oppdaget at når jeg satte de før meg selv, så hendte det ofte at jeg forsøkte å helle av en tom kopp. Det vil si at jeg forsøkte å være en god mor for dem, uten å være god mot meg selv. Jeg hadde en sverm av negative, kritiske tanker inni mitt hode om alt jeg ikke kunne, ikke var god nok, ikke fortjente. Jeg overhørte mine egne behov for å please dem og alle andre. Et sted i den prosessen mistet jeg meg selv

Det er virkelig ikke tull når de på flyet sier «Ta på din egen oksygenmaske før du hjelper andre» Det er først når vi tar vare på oss selv, når vi tar egne behov på alvor og behandler oss selv med omsrog og kjærlighet at vi kan være noe for andre.
Hvordan er det for deg? Er du en pleaser. Er du god til å hjelpe andre, passe på at de rundt deg har det bra? Kanskje det er slik at du sitter sliten og trett igjen og tenker hvorfor er det ingen som tenker på meg? Kanskje du sitter igjen og kritiserer deg fordi du ikke fikk tid til å trene, klager over de ekstra kiloene som har sneket seg på eller kanskje du sitter og drømmer om en gang, en gang skal det bli din tur?

Vet du hva? Jeg forstå hvordan du har det. Jeg er her for å vekke deg opp. Du har bare et liv. Du er en unik person. Du er helt fantastisk. Når du setter alle andre før deg selv, får ikke den unike personen du er stråle. Du får ikke komme frem med det som er den egentlige deg. Det hjelper ingen at du legger lokk på dine behov. Det hjelper ingen at du lar være å gå for dine drømmer. Det hjelper ingen at du klager og kritiserer deg selv og føler deg ikke god nok, ikke fin nok, ikke verdifull nok.

SELVFØLELSE 0For å være den beste deg, for å være den beste moren, den beste konen, den beste kollegaen, så trenger du å være den beste deg. For å hjelpe andre å være omsorgsfull og kjærlig med andre, så må du være de med deg selv først. Det nytter ikke å helle av en tom kopp. Du trenger å fylle din kopp først. Når så din kopp er fylt, kan du gi til andre av det som renner over.

Hvis du synes det er vanskelig å sette deg selv først, kan jeg forstå deg. Jeg har øvet meg og hjulpet hundrevis av kvinner å gjøre nettopp det de siste 10 årene. Forandringen i livskvalitet er fantastisk når en lærer å sette seg selv først, når en lærer å bli glad i seg selv og fylle sin egen kopp først.

Jeg unner deg det samme. Derfor har jeg laget en video serie hvor jeg deler min vei og mine beste tips helt gratis akkurat nå. Du finner videoene her:

Hva skal til for at du kan bli den viktigste personen i ditt liv og hvilken forskjell vil det gjøre for deg og de rundt deg? Del gjerne med oss i kommentarfeltet nedenfor og husk å få med deg gratisvideoene her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....