Coaching- vær den beste utgaven av deg selv

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Cheerful couple enjoying in the nature.

Er det slik du lever livet ditt nå? Er du den beste versjonen av deg selv? Eller skulle du ønske du var gladere, sunnere, at andre støttet og anerkjente deg mer, at du hadde mer selvtillit, mer overskudd og energi i ditt liv?

Mange mennesker bruker mye tid på å endre ting utenifra og kjøper nye klær, investerer i turer, hus, hytter biler og andre ting fordi de tror det vil gi dem en god indre følelse. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi en god følelse å realisere det. Hvis vi ikke har selvfølelsen på plass, hvis vi ikke har et sterkt fundament, kan vi kjøpe så mange kremer vi vil, gjøre plastiske operasjoner og ha bilen, hytten og alt vi ønsker, uten at det føles godt å være den man er.

Å være den beste utgaven av seg selv, handler ikke om å være vellykket utre sett. Det handler om å finne inn til det stedet i seg selv hvor man føler seg god nok. Den indre essensen og kjernen av den man egentlig er. Når man begynner å leve ut fra kjernen og åpner opp for at mer av den man egentlig er kan komme frem oppleves livet annerledes. Da er man naturlig sin beste versjon, fordi man ikke lar seg styre av begrensende overbevisninger og tanker om hva man burde skulle og må gjøre.

Du har et stort potensiale. På samme måten som vi kan oppgradere den gamle programvaren på en datamaskin, kan vi installere nye programmer for vår egen indre software, vår egne tanke- og følelsesmønster. Det innebærer å forstå at vi skaper vår livserfaring ut fra hva vi tenker og føler om det som skjer. Livet er ikke noe som hender med oss. Det er noe vi skaper i hvert øyeblikk. For å være den beste versjonen av oss selv og leve vårt beste liv, trenger vi å sette oss selv i førersetet og ta dette ansvaret på alvor.

Det innebærer å stille seg selv en del coachingspørsmål

  • Hva er det jeg ønsker å skape mer av i mitt liv?
  • Hva er det egentlig du lengter etter og har behov for?
  • Hvis du fikk en tryllestav av meg, hva ville du skapt annerledes i ditt liv?
  • Hva er det som stopper deg fra å skape positiv forandring akkurat nå (f.eks penger, tid, osv.)

Det er meningen at vi skal ha det godt. Vi har alle en indre GPS i form av våre følelser som viser oss om vi er på sporet av det vi ønsker oss eller ute av sporet. Når gode følelser flyter gjennom vårt system, når vi føler oss levende, lenkne, fulle av energi, humor og inspirasjon så er vi i flow mot det vi ønsker oss. Når vi lærer å følge den indre GPS og bevisst velger å fokusere på og gjøre det som gir oss godfølelsen, så lader vi den indre positive tiltrekningsmotoren opp. Vi har alltid et aktivt tiltrekninspunkt som vi skaper vårt liv ut fra som er skapt ut fra våre dominerende tanker og følelser.

Mange av oss er ikke klar over dette og lever derfor vårt liv i responsmodus. Det vil si at vi opplever og erfarer noe i den ytre verden og så går vi atuomatisk i bekyrmings, irritasjons eller fryktmodus. Det er tillært, noe vi har lært fra våre foreldre og omgivelser. Den standardposisjonen vi er født med, vår essens er å ha det godt. Våre egne følelser er alltid en kraftig indikator på om vi lever ut fra den vi egentlig er, vår beste versjon eller om vi lever ut fra tillærte overbevisninger og mønster. Våre følelser er en fantastisk GPS som gir oss verdifulle opplysninger om hvor vi er og hvordan vi har det.

Så hvordan kan du fylle livet med mer av det som gjør deg glad? Det er hemmeligheten til å komme i kontakt med den beste versjonen av deg selv og få den suksess og glede du ønsker deg i ditt liv. Jeg har laget en video til deg som viser hvordan du kan coache deg selv til å være din beste versjon. Du finner videoen her: 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....