Vi har alltid et valg

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Ta et valg

Jeg synes denne tegningen illustrerer så fint at vi hver dag har et valg. Vi kan velge å sitte på den venstre siden og klage over alt vi ikke liker, kritisere oss selv eller andre, komme med unnskyldninger og fokusere på alt vi er misfornøyde med. Slik er det mange mennesker som lever livet sitt på. Hvordan er det med deg? Har du lagt merke til dine tanker, er det takkenmlighet over alt det du har i livet ditt eller er det det du skulle ønske var annerledes, det du ikke liker du er opptatt av og fokuserer på? Sitter du på venstre eller høyre side i bussen.

 

Det er så skjønt hver gang når jeg har kurs og ser hvordan mennesker som sitter på den venstre siden skifter over til høyre siden. Ved å gjøre små justeringer så endres hele verdensbildet. De endrer i måten de ser verden på. De skifter ut problem brillene med løsningebriller. De skifter klagefokuset med takknemlighetsfokus og da skjer det magi. De opplever at når de endrer inne i seg selv, i sine tanke- og følelsemønster så endres hele deres livsopplevelse.

Jeg er så uendelig takknemlig for at jeg lyttet til hjertet mitt den gang jeg satt på venstre siden. Hjertet mitt som sa det må finnes en mulighet, det må være mulig for meg og å leve det livet jeg ønsker. Jeg fant den løsningen, det føles som om jeg endelig har forstått livets spilleregler og det er fantastisk å kunne dele denne innsikten videre med mine kursdeltakere og se hvordan deres liv endres innenfra og ut når de skifter side i bussen. Hvis du vil høre mer om det har jeg laget noen fantatiske videoer som du akkurat nå kan se og få hjelp til å sette deg over på den høyre siden i bussen. Akkurat nå ligger videoene ute her, så få dem med deg før de forsvinner om noen dager.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....