Hva ville du gjort hvis du ikke kunne feile?

Gratis Life Guide

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

 

Julie 20

Har du noen gang tenkt på hva du ville gjort hvis det ikke var mulig for deg å feile? Hva er det du sier til deg selv som gjør at du ikke går for dine ønsker, drømmer og det du egentlig lengter etter?

Er det fordi du lytter til den indre kritikeren som sier, det går ikke, tenk hva andre vil si, du må ikke tro at du klarer det, det kommer aldri til å gå, du kan alt for lite, du er ikke god nok til det osv? Har du en slik indre stemme som snakker deg ned? Vet du hva, den stemmen er ikke et uttrykk for den du egentlig er. Den du egentlig er, den du er født som er fantastisk. Du har en ren kjerne av kjærlighet, glede, tilsedeværelse.

Du er født med en indre guide, en indre kjærlig stemme som naturlig bakker deg opp som inviterer til en leken, nysgjerrig og begeistret tilnærming til livet. For mange av oss er det slik at vi opplever avvisning, kritikk og negative tilbakemeldinger fra omgivelsene. Etterhvert som vi vokser opp endrer vi stille og rolig vår navigering fra å leve innenfra og ut til å leve utenfra og inn. Vi går fra å lytte til vår indre stemme, være den vi egentlig er og leve ut fra vår essens til å begynne å orientere oss etter hva andre mener, forventer og hva vi tror andre tenker om oss.

I den prosessen dannes den indre kritikeren. Den kommer først på banen når vi har et ytre fokus. Når vi lever innenfra og ut, og er den vi egentlig er, så lever vi med en indre fred, tilstedeværelse og generell godfølelse. Når vi lever utenfra og inn, identifiserer vi oss med andre, vi sammenligner oss, vi lytter til begrensende overbevisninger, vi prøver å tilpasse oss og please andre. I et slik perspektiv er den ingen hjemme hos deg selv.

Slik er det mange som lever livet sitt. Og slik trenger det ikke være. Vi trenger ikke være ytre orientert og la oss styre av den indre kritikeren. Vi kan åpne opp for vårt indre potensiale, begynne å leve innenfra og ut og lytte til vår indre guide. Det gir en helt annen måte å være i livet på. Hvis du har lyst å høre mer om det har du akkurat nå mulighet til å få med deg webinaret «Gi slipp på din indre kritiker» her:

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....