Walt Disney «Alle dine drømmer kan bli til virkelighet, hvis du har mot til å følge dem»

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Jeg har i løpet av ferien sett historien om Walt Disney på tv. Selv om jeg har hørt historien før og lest mye om Walt Disney, er det som om jeg ser det med nye briller nå. Med gründer briller. Disneys mange utfordringer, tap og tilbakefall og hvordan han greidde å snu det hele ved å lytte til sin magefølelse, tro på sin kreativitet og hvordan han nektet å la seg slå ut, selv om andre stjal ideene hans og ingen trodde på han.

Walt

Det er fascinerende med mennesker som Walt Disney, mennesker som har tro på sin ide, sin business og som nekter å la seg stoppe. Mennesker som bryter egne begrensninger og samfunnets forestillinger om hva som er mulig og ikke. Walt Disney hadde tro på sine ideer, har prøvet og feilet. I stedet for å la seg slå ut av feil og nederlag, tok han pauser og kom tilbake med ny idee, ny giv.  

Walt 2

Jeg har de siste årene bygget sten på sten i min bedrift, og kan virkelig sette meg inn i Disneys reise. Det å ha en brennende tro på det du gjør, det å søke nye muligheter, oppleve motgang, oppleve at andre ikke tror på det egne ideer. Jeg kan kjenne meg igjen i Disneys utfordringer, hvordan han opplever motstand, motgang og små og større utfordringer.

Så elsker jeg å se hvordan han løser dette. Det å ta pause, det å lytte til seg selv, sin indre magefølelse, tro på seg selv, søke støtte og hjelp er faktorer jeg kjenner igjen og virkelig forstår betydningen av å 8 år etter at jeg startet mitt firma. Jeg har fått så mange spørsmål om hvordan jeg har klart å bygge min business fra bunn og skape en populær utdannelse, får min bok (bøker) utgitt på norges største forlag, etablere onlinekurs og virkelig gjøre en forskjell for mennesker.

Svaret på det er noe av det samme som jeg merket ut fra filmen om Disney. Det er den underliggende driven, troen på det man gjør, passionen for å gjøre en forskjell, skape noe nytt og å være utsoppelige. Uansett hva som skjer, selv om veien er hupete, selv om utfordringer oppstår og man møter motgang, så ligger passionen der og rører på seg og hjelper en til å finne en ny løsning, en ny ide.

Walt 3

Jeg elsker å hjelpe mennesker på denne veien. Å være gründer kan være en ensom prosess. Jeg har reist utallige turer til utlandet for å finne andre i samme situasjon. Det siste året har jeg samlet en gruppe selvstendige og hjulpet dem på denne veien. Vi trenger ikke gå alle omveiene, det finnes snarveier. Hvis du vil ha min hjelp, hvis du vil slippe å gå alle omveiene kan du som enten drømmer om å starte for deg selv, har startet for deg selv, men mangler kunder, overskudd og inntekt, eller deg som har en business som du ønsker å ta til et nytt nivå.

Handling gir forvandling. Som Walt Disney sier ««Den beste måten å starte noe er å slutte å snakke, og starte å gjøre noe». Hvis du er klar for å slutte å snakke og tenke og klar for å handle har vi fremdeles noen ledige plasser på Skap Gründer Suksess Forløpet startet opp 28 januar og inneholder 7 moduler, Spa opphold + online kurs. Du finner her info her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....