Nytt år nye mulihgeter- 5 enkle tips

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Grip dagen

«Mangt skal vi møte, mangt skal vi mestre. Dagen i dag kan bli vår beste dag.» Erik Bye

Jeg liker godt det sitatet fra Erik Bye. Dagen i dag kan bli vår beste dag. Vi kan gjøre dagen i dag til en god dag. Veldig mange mennesker gjør de samme tingene om og om igjen og får de samme resultatene uten å være fornøyd med det.  Er det slik for deg også, at du går rundt og er mellomfornøyd? At du har noen ønsker, drømmer og lengsler for deg selv og ditt liv? Kanskje du ønsker at et eller flere områder av livet ditt burde vært bedre. Jeg møter ofte mennesker som har prøvd å gjøre forandringer i årevis. Kanskje du har det slik som en dame jeg coachet nylig. Hun oppdaget at de nyttårsforsettene hun hadde for 2016 bare var en dårlig kopi av fjorårets forsetter.

Er dine nyttårsforsetter også en repetisjon av ønsker og drømmer fra tidligere år? Hva sier du til at vi blåser i nyttårsforsettene og virkelig skaper de forandringene du ønsker deg? Her får du 5 gode tips til å gjøre 2016 til ditt beste år

  1. Klargjør hva det er du ønsker deg. Veldig mange mennesker er opptatt av hva de ikke ønsker seg, hva de ikke liker og så havner de i klage kritikk- fellen. Det gir sjelden det resultatet en ønsker seg. Alternativet er å finne frem til hva det er du ønsker deg. Lag deg gjerne en liste over hva det er du ønsker å fylle 2016 med
  2. Oppdag hva det gir deg å realisere ønskene dine. Hvordan føles det når det ønsket er realisert. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse. Så hvordan kan du legge tilrette for å føle den følelsen realiseringen av ønsket vil gi deg akkurat nå? Det er det Lykkekoden handler om. Det å knekke koden handler om å forstå at alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse å realisere det. Boken deler i positive glade følelser og negative tappende følelser. Hvis det er slik at vi det meste av dagen har positive glade følelser vil vi være et match til mer av det vi ønsker oss. Så hva skal til for at du kan fylle ditt liv med mer glede og gjøre denne dagen til din beste som Erik Bye så fint skriver?
  3. Fokuser på det du ønsker deg. Når vi ønsker noe trenger vi å fokusere tankene og følelsene våre på det. Hvis du driver en business og stadig fokuserer på lite kunder, alt du må gjøre og hvordan tjene penger er ditt fokus på det du ikke ønsker deg og det gir en mangel tilstand. Det samme er hvis du ønsker en sunnere livsstil og ser en kake, kan vi tenke at det så deilig ut, og det ville smakt godt. Disse tankene gir oss noen følelser som inspirerer oss til å en type handling. Når vi handler ut fra en lav følelsesmessig vibrasjon gir det ikke det resultatet vi ønsker.  Når vi fokuserer tankene, betyr det ikke at vi ikke får tanken, men vi følger den ikke. Når tanken om at det er få kunder, jeg tjener ikke nok eller det hadde vært deilig med den kaken dukker opp, sier vi til oss selv, jeg har jo den kunden, jeg tjener jo brapå det og ja, den kaken hadde smakt godt, men nå har jeg bestemt meg for å være sunn. Så finner vi frem bildet av ønsket vårt og føler det. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror det vil gi oss en god følelse. Så det er ikke ønsket i seg selv, men følelsen av å være, gjøre og ha det vi egentlig ønsker oss.
  4. Ta 100% ansvar. Det vil si å la være med å kritisere, klage eller komme med unnskyldninger. Både i tankene og gjennom ordene våre. Begynn å legge merke til hvor mye du klager, kritiserer deg selv eller andre og kommer med unnskyldninger. Alt det holder deg fast i det du ikke ønsker deg. Alternativet er å begynne å lete etter løsningen og fokusere på muligheter. Det gir en helt annen følelse og skaper magiske forandringer.
  5. Noter deg dine suksesser. Finn et ark eller en liten bok og noter ned alt som du fikk bra til i fjor, alle sukesessene alt du er fornøyd med fra året som gikk. Du kan gjerne ta for deg hvert livsområde og notere ned 5-10 suksesser på hvert av områdene, helse, karriere, familie, fritid, økonomi osv. Det kan hende det står litt fast i begynnelsen, men suksessene finnes der hvis du leter. Og det er virkelig verdt å lete. Det gir en unik mulighet til å anerkjenne seg selv og kjenne på stolthet og glede over hva en har fått til. For meg har det vært mange suksesser dette året. Jeg har skrevet min andre bok, reist hele Norge rundt med kurs og foredrag fått løftet og hjulpet hundrevis av mennesker til et nytt og bedre liv, hatt noen nære og gode samtaler med min mann og jentene mine, hatt noen skjønne turer med min familie og startet opp SMART akademiet, og mye mye mer. Del gjerne dine suksesser med oss i kommentarfeltet nedenfor.

Kanksje du kunne laget en liste over hva som gjør deg glad og så legge inn mer av det i hverdagen? For meg er det de små tingene som gjør meg glad. Hver kveld når jeg legger meg så tenker jeg gjennom hva som har gjort meg glad den dagen. Det er som oftest de små tingene, at jeg fikk en klem fra en av døtrene mine, at jeg hadde en god prat med mannen min, at jeg jeg såg «lyset» gå opp for en av de jeg coachet, at jeg fikk et smil fra butikkdamen osv.

Hva er det som gjør deg glad? Det hadde vært veldig kjekt hvis du ville dele med oss hva som gjør deg glad. Det kan inspirere andre og på den måte spres glede ? Varm klem May Bente

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....