Er du en godt bevart hemmelighet?

Suksess og FRIHET online grunder kurs

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Julie 20

Da jeg startet opp som grunder gikk jeg i gang med godt mot og en stor porsjon entusiasme. Jeg tenkte at hvis jeg bare gjorde en god jobb så ville jungeltelegrafen jobbe for meg.

Det var virkelig et sjokk for meg å oppdage at slik var det ikke. Selv om jeg gjorde en super jobb og de som kom til meg ville ha meg på boks og mente at ´”alle burde ha en få May-Bente” så var det ikke nok. Jeg, min kompetanse og mine produkt var en godt bevart hemmelighet.

Etter hvert forstod jeg at jeg trengte å ”selge meg selv” . I begynnelsen tenkte jeg at nå finner jeg meg en ”vanlig jobb”. Jeg tenkte på salg som en støvsuger salgs tale og gikk totalt i fornektelsesfellen. Det vil jeg ikke. Hvis det å drive business betydde at jeg skulle ut og selge meg selv så ville jeg ikke mer. Det var bare ikke naturlig for meg. Jeg ville folk skulle komme til meg fordi de jeg kunne hjelpe dem med et behov de hadde. Jeg ville på ingen måter prakke på folk noe. Det var min måte å se på slag ”at man prakker på noen noe”

Så var den en var det en av mine mentorer som sa til meg. May-Bente, hvor lenge skal du gjemme deg? Du hjelper mennesker på en helt fantastisk måte, du hjelper dem til et nytt og bedre liv. Det er jo fantastisk. Men det som er synd er at det er så få som vet om deg. Det sitter mange rundt om her i landet og andre land som har utfordringer og problem, noe de sitter fast i, men de får ikke hjelp for du ”ikke vil selge deg”

Så forklarte de meg en modell av salg som jeg ikke hadde tenkt på. En modell som handler om utveksling av verdi. Jeg kunne differensiere mitt tilbud. Noe kunne være gratis, så jeg begynte å blogge og dele ut gratis tips og tilbud (Du finner en gratis video her:) . Andre ting kunne være betalt i ulike nivåer. Noe som kostet lite å være med på og noe som kostet mer. Så istedet for å si hei jeg kan dette, kjøp dette, skulle jeg vise hva jeg kunne. Show don`t tell. Og det gav meg så god mening. Jeg trengte slett ikke være noen støvsugerselger. Jeg kunne bare dele hva jeg kunne, vise dem som stod fast i utfordringer og problem at slik trenger det altså ikke være.

Da jeg forstod det, forstod jeg også hvor lite jeg kunne om salg, markedsføring, synlighet, strategi, kunde tiltrekning og om det å drive en suksessfull business.

For å ta meg selv om min business på alvor begynte jeg å reise  rundt om i verden for å lære meg alt jeg trengte for å gjøre suksess som grunder. Jeg kjøpte kurs  i USA, England, Skottland, Irland og over hele Europa for flere hundre tusen kroner, penger jeg ikke hadde, men jeg tenkte at når jeg investerer i dette så er det fordi det skal gi meg inntekt.

Så gikk hjernen min i løsningsmodus og fant muligheter og løsninger for å ”tjene inn igjen den investeringen». Få uker etter min første investering tjente jeg inn flere hundre tusen kroner på å gå hjem og bruke det jeg hadde lært. Ved noen enkle grep kunne jeg nå flere kunder, på en måte som gav meg overskudd og energi. Og det var kjekke kunder, kunder som forstod meg og hva jeg kunne tilby. Kunder som tok det jeg lærte dem og raskt omsatte det i sitt liv og fikk den forandringen de drømte om. Det gjorde at jeg nå kunne drive business på et helt nytt nivå.

Etter det endret kursen for min business seg for alltid. Nå er det slik at hver gang jeg skal vokse i min business så investerer jeg i hjelp. Jeg har forsøkt så lenge og mye selv og det har absolutt ikke gitt meg det jeg ønsket. Jeg finner noen som kan det jeg ønsker å få til, noen som har de resultatene jeg lengter etter og så går jeg på kurs eller forløp hos dem. Det innebærer alltid å være villig til å investere i meg selv og min business. I den prosessen dukker fetter tvil, frykt og bekymring opp. Så dyrt, det har jeg ikke råd til, tenk hvis det ikke virker, nei jeg må vente litt, jeg kan prøve selv…. Nå vet jeg at det bare er begrensende tanker som «hjelper» meg å bli værende der hvor jeg er.

Nå lytter jeg til min magefølelse og skaffer meg den kunnskapen jeg trenger. Jeg har virkelig erfart hva det koster å ikke investere i hjelp og støtte. Jeg har også erfart hvilken effekt det har på min business, mitt humør og min kontoat jeg investerer i hjelp og støtte.

Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag, hvis jeg ikke hadde valgt å investere i meg selv og min business. Før kunne jeg bruke lang tid og vurdere for og imot en investering i min business. Jeg tenkte i det lengste jeg kan klare det selv, dette finner jeg ut av. Nå vet jeg at det koster kassen å la være i investere i meg selv og min business.

Hvordan er det med deg? Venter du eller tar du action? Driver du en «hope» virksomhet eller tar du steg for steg mot din drøm? Klar til et løft i din business og ditt liv? Få gratis video her: 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....