Lever du livet på dine egne premisser?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

julie 30Lever du livet på dine egne premisser? Sitter du i førersetet av ditt liv? Eller lar du deg styre av det du opplever og erfarer? Lever du livet ditt innefra og ut eller lever du livet ditt utenfra og inn?
Mange mennesker lever utenfra og inn. Det vil si at en lar det som skjer, det en opplever og erfarer prege hvordan en har det. Alternativet er å leve innefra og ut. Det vil si å leve ut fra vår essens, den vi egentlig er. Vi er fantastiske unike spennende mennesker med stort potensiale. Vi er født med en helt intakt selvfølelse og en indre feelgood følelse. Det er vår essens, vår fødegave.

Som barn er vi lekne, nysgjerrige, vi lar oss lett begeistre, vi har tro på oss selv, vi prøver og feiler og lærer nye ting. Små barn veksler mellom følelsene, i det ene øyeblikket er de fresende sinte, i neste øyeblikk er de hoppende glade. Vi har alle vært disse barna. Vi har alle hatt denne naturlig tilgangen til livet. Etterhvert som vi begynner å få tilbakemeldinger fra omgivelsene rundt oss om å slutte med det, ta oss sammen, det må du ikke, du er ikke så god til det, han/hun er bedre i det enn deg, du må dempe deg osv. så begynner vi å tilpasse oss omgivelsene og orientere oss etter hva vi tror de forventer av oss. I den prosessen er det mange som endrer det naturlige fokuset fra å leve innefra og ut, til å begynne å leve mer og mer utenfra og inn.

I stedet for å kjenne etter hva vil jeg, hva har jeg behov for, hva er viktig for meg, hvem er jeg, så begynner vi å tilpasse oss det vi tror andre forventer og de tilbakemeldingene vi får. I den prosessen begynner vi å leve utenfra og inn. Hva andre sier, hva som skjer der ute har mer betydning enn hva jeg føler og har behov for. Mange sitter igjen med en følelse av tomhet i denne prosessen. En søker etter hvem er jeg, hva vil jeg hva gjør meg glad. Så kommer de på kurs til meg. Og det er det jeg hjelper dem med, å finne tilbake til seg selv og den de egentlig er

Det betyr å begynne å leve på en annen måte, en måte som egentlig er kjent, men for mange glemt. Det betyr å leve innenfra og ut i stedet for å leve utenfra og inn. Det betyr å være den du egentlig er i stedet for å leve ut fra dine tillærte mønster og overbevisninger og hva andre har fortalt deg at du kan eller er.

Det handler om å finne tilbake til deg selv og den du egentlig er. Det er som å skrelle av lag av løken, tilslutt kommer du inn til kjernen, den du egentlig er. Mange trenger støtte og hjelp i den prosessen. Det er det jeg hjelper mennesker med. Jeg har de siste 13 årene skrelt av utallige lag av mine egne begrensninger og hjulpet hundrevis av mennesker på denne veien tilbake til seg selv og den de egentlig er.

For hver enkelt av oss er absolutt gode nok som vi er, vi er fantastiske, vi er unike og har så mye å bidra med til oss selv og andre. Det triste er at så mange mennesker lever et begrenset liv fordi de tror på sine begrensende tanker og overbevisninger. Jeg møter mange mennesker når jeg reiser rundt og holder foredrag som sier «alle burde visst om dette». Det er jeg helt enig i. Siden jeg ikke kan være alle steder har jeg besluttet å dele mine nyeste mest oppdaterte innsikter og redskaper måned for månded med deg gjennom feelgood onlineklubben.https://maybente.no/onlineklubb/budget traveling (1)

Det er en onlineklubb hvor du kan kikke på en ny video hver måned med enkle oppgaver og øvelser. Du kommer inn på en lukket side med flere bonuser, meditasjoner, PDF-filer og mange inspirasjonsvideoer. Mitt mål er å gi deg din daglige dose inspirasjon, slik at du kan holde deg på sporet av det du ønsker deg og få støtte og hjelp i din prosess med å komme tilbake til den du egentlig er. Du kan akkurat nå bli medlem og få første måned helt gratis her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....