Skap det livet du ønsker

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

_15_9736 (1)Visste du at du skaper ditt eget liv hver dag? Som kunstneren som får utdelt en leirklump er det ikke sikkert du kan bestemme råmaterialet, men som kunstneren kan du bestemme skulpturen, om det blir en vase du ikke er fornøyd med eller om det blir den mest skinnende flotte vasen du bare elsker. Er det slik at du lever et liv du ikke er fornøyd med, eller lever du et liv du elsker? Føler du at du har mulighet til å skape det livet du ønsker eller føler du deg som et offer for omstendighetene?

Jeg møter av og til mennesker som er parkert i offerrollen som fanger seg selv med tanker om hvor synd det er på meg, hvor urettferdig livet mitt er, hadde det ikke vært for den personen eller den situasjonen så hadde jeg hatt det supert. Felles for offerrollen er at en klager på seg selv eller andre eller kritiserer seg selv eller andre eller syns synd på seg selv eller finner unnskyldninger i stedet for å gjøre noe for å skape en forandring.

Det som er trist med disse klage- platene som surrer rundt inne i tankene er at det gir oss mer av det vi ikke ønsker. Kanskje du håper på at noen skal redde deg, at du skal vinne i lotto, eller drømmeprinsen skal komme å redde deg eller at andre ytre faktorer vil være din redning. Dessverre er det ikke slik det virker. Egentlig er det ikke dessverre, for egentlig er det veldig godt at vi ikke er avhengige av andre. Vi kan selv skape det livet vi ønsker oss.

_15_9749

De tankene vi tenker gir oss noen følelser som inspirerer til en type handling som gir et resultat. Vi bestemmer selv våre tanker, følelser og handlinger. På den måten skaper vi vårt resultat. Også det resultatet vi ikke er så fornøyd med. Jeg hadde en coachingsamtale med en kvinne i går som var så frustrert over sin datter. Hun ville så gjerne endre dette forholdet, men var sliten og lei over at datteren var så lat, tiltaksløs og negativ. Det førte til mange krangler og mye turbulens mellom dem. Jeg spurte henne om hun trodde at tankene, følelsene og handlingene skapte det resultatet hun ønsket seg. Hun nikket, hun hadde jo skapt forandringer på mange andre områder før.

Ja, men på hvilken måte skaper du dette resultatet med din datter spurte jeg? Hm, hun ble stille et øyeblikk. Hva er det egentlig du tenker om henne, spurte jeg, er det pluss tanker eller er det minustanker? Det er minustanker svarte hun litt betenkt. Ja ut fra formelen tanker + følelser gir handlinger som fører til et resultat, hvilket resultat gir minus tanker? Jo, svarte hun litt oppgitt, det gir et minus resultat. Er du fornøyd med det spurte jeg? NEI, svarte hun. Så hva er det egentlig du ønsker spurte jeg.

Så fikk vi en helt annen samtale. Hun begynte å fokusere på hva hun ønsket, ryddet ut i de tankene som hun frem til å hadde trodd på som om det var en sannhet. Ja, hun kunne være lat, det skjedde også, men absolutt ikke alltid, hun fikk etter hvert frem flere bevis på at du faktisk var engasjert og aktiv. Så det er også en sannhet. Så det er her vårt frie valg kommer inn. Vi bestemmer selv hva vi vil tenke og føle. Når vi endrer i våre tanker og følelser så inspirerer det til andre type handlinger som gir et annet resultat.

Ditt resultat lyver aldri. Det kan hende du ikke selv er klar over hvilke tanker du tenker, eller hva du føler i forhold til de ulike issjus, men om du ser på resultatet så kan du spør deg selv, er jeg fornøyd med det resultatet. Hvis ikke kan du spole tilbake og legge merke til hva du tenker og føler i forhold til dette området og hvilke handlinger du tar. For det er det som skaper resultatet.

Håper dette var til inspirasjon for deg og at du nå er klar til å rydde i dine tanker og begynne å skape mer av det du ønsker deg. Da har du en unik mulighet akkurat nå til å bli med på onlinekurset Den Indre Guide og totalt «revolusjonere ditt tankemønster» som en kursdeltaker så fint sa. Hvis du er klar for en oppgradering kan du lese mer her:

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....