Utsetter du deg selv?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Hvem er den viktigste personen i ditt liv? Kanskje du svarer barna mine, vennen min, eller andre personer som er viktige for deg. Det gjorde i hvertfall jeg. Jeg har alltid vært opptatt av at andre skal ha det bra. I perioder gjorde det til at jeg glemte meg seg. Det vil si at jeg var så opptatt av å passe på at alle andre hadde det bra at jeg glemte å lytte til hva jeg ønsket. Jeg tenkte det ikke var så viktig, det hastet ikke jeg kunne gjøre det senere.
Som regel kom ikke senere og det jeg etterhvert forstod var at når jeg ikke lyttet til mine behov, når jeg ikke tok vare på meg selv, når jeg sa ja til andre og nei til meg selv, så tappet jeg mine krefter og endte opp med lite overskudd og energi. Det gjorde at jeg jo hadde mindre å gi til andre. Etterhvert så forstod jeg at det handler om å «ta på din egen oksygenmaske før du hjelper andre » som de sier på flyet.
Så det tar jeg veldig på alvor nå. Jeg tar vare på meg selv, jeg velger meg selv, jeg fyller på min egen kopp før jeg hjelper andre. Det gjør at jeg har mye mer å gi. Jeg har også blitt veldig god til å kjenne etter hva er det jeg trenger nå og så gi meg selv det.
SelvfølelseI går hadde jeg en hel MEG- dag med SPA i flere timer og så en lang gåtur ved sjøen. Jeg kjenner at hele mitt system jubler og jeg har så mye mer å gi til de rundt meg når jeg lytter til egne behov.
For meg var det en lang reise å komme dit at jeg kunne verdsette meg selv nok til å prioritere meg selv. Det var alltid noe eller noen som trengte noe av meg. Det å snu det hele på hodet og ta meg selv på alvor og sette meg selv, mine behov først og velge meg har gitt meg et helt annet liv, helt andre relasjoner, helt andre hverdager. Jeg deler nå min suksessoppskrift med deg i onlinekurset Den Indre Guide.

Hvis du ønsker å oppgradere ditt liv, hvis du er klar til å velge deg selv og «ta på din egen oksygenmaske først» så får du mine beste tips på webinaret her 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....