Hva ville skjedd hvis du handlet på dine ideer?

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Skap grunder Suksess Modul 3I denne uken hadde jeg Modul 3 på Skap Gründer Suksess forløpet. Temaet var handling. Alle gründere vet at handling gir forvandling, at det er de inspirerte handlingene som gir de virkelig store gevinstene.

Likevel er det mange som tenker mer enn de handler, som lytter mer til unnskyldningene og bortforklaringene. Det nytter lite med all verdens gode ideer og tanker hvis vi ikke handler på dem. Det er først når vi handler at vi får en forandring.
Noen lar være å handle fordi de er redde for å gjøre feil. Så hva er feil? I gründerlivet finnes ikke feil. Det finnes bare erfaringer. Den eneste måten å få noen andre resultat er å gjøre noe annet. Så hva er det verste som kan skje hvis vi handler på en idee? Noen stopper seg selv av frykt for å gjøre feil. Jeg liker å se på feil som feedback, feedback til å justere kurset. Handling er uansett bra,for når vi handler tar vi ideen ut av hodet og prøver den ut. I den prosessen gjør vi oss noen erfaringer. Så kan vi vurdere skal jeg gå videre med det, eller trenger jeg å justere kursen. Det skjer noe helt spesielt når vi handler. Uansett om vi får det resultatet vi var på jakt etter eller om det kommer noe helt annet ut av det, så skjer det en læring og erfaring.
Det er det rommet at potensialet for mestring ligger. Som små barn brukte vi prøve-feile metoden hele tiden. Vi prøvde å gå, vi falt vi prøvde på nytt, falt justerte litt prøvde på nytt om og om igjen til vi klarte å gå. Den mestringsfølelsen som kommer når vi mestrer noe, når vi får til  noe vi har prøvd på er det mange som snyter seg selv for, fordi de stopper opp alt for tidlig.

Vi hadde ikke hatt noen glødelampe hvis Edison hadde sagt «Nei nå har jeg prøvd 999 ganger å lage denne lampen, det går ikke. Han sa heller ikke at han hadde gjort 999 feil, han sa han hadde gjort 999 forsøk. Så hvor mange forsøk gjør du før du gir opp?

Og har du reflektert over hvor du kunne vært i ditt liv og din business (hvis du har en) hvis du ikke hadde gitt opp, men satt mestringen i førersetet?

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....