Livet mitt ser HELT annerledes ut enn det gjorde for noen år siden

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Meg med PC HjelmelandLivet er i stadig endring. Det kan vi merke alle sammen. Jeg kom nettopp til å tenke på at mitt liv i dag ser HELT annerledes ut og oppleves helt annerledes enn det gjorde for noen år siden. Den største forskjellen er mine tanker og måten jeg ser ting på. For det er i tankene det hele starter. Det er tankene mine som skaper min livsopplevelse.

Det jeg merket var at jeg hadde skifet ut størstedelen av mine tanker, altså de vanetankene jeg før tenkte var helt annerledes enn dem jeg tenker nå. Det er slik at 95% av de tankene vi tenker i dag er de samme som dem vi tenkte i går. Når tankene enders, enders følelsene og hele vår livsopplevelse.

Det fikk meg til å undre meg over hvordan mine tanker er om noen måneder, om noen år. De er i stadig forandring og det gjør at min livsopplevelse også stadig er i forandring. Slik er det også med dem jeg har på kurs og til utdanning. De kommer inn med et handlemindsett og er svært opptatt av alt du må gjøre. Det de opplever underveis er at å lytte til mine videoer, stille spørsmål og få mine svar på det endrer deres indre tankemøster og når tankemønsteret endres så endres deres livsopplevelse.

Noen ganger er handlingene bare tappende og utmattende. Hvis vi ikke har mindsettet på plass, hvis vi har tanker som forteller oss at vi ikke kan ikke er gode nok eller ikke føler oss bra, så nytter det ikke med all verdens handling. Det er som å pusse brillene med leverpostei. Vi ser ikke klarer og det blir ikke noe bra resultat.
Det er veldig spennende å utforske denne innenfra og ut måten å leve livet på. Jeg har gjort det til mitt livsprosjekt å forske på dette og er glad for å kunne dele mine nyeste innsikter med deg. Det har jeg også gjort i denne månedens tema i FeelGood klubben, som handler om hvordan vi ser på problemer og hva et problem egentlig er. Hvis du ikke allerde er medlem får du nå tilgang helt gratis en hel måned her: Hele denne måneden har du som medlem også tilgang til mars månedens tema om hva stress er og hvordan du kan handtere stress i ditt liv.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....