Mentor Årskurs første samling

Av May-Bente Høiland-Lode - din mentor, coach og kursholder

Jeg hatt hundrevis av mennesker på lederutviklingsprogram, teamutvikling, kommunikasjonskurs, selvutviklingskurs, presentasjonskurs, jentekurs, kurs for ungdommer, foredrag rundt om i hele landet.

Mentor Årskurs første samling

Denne uken hadde vi første samling på Mentor Årskurset 2017. Det var en skjønn samling av deltakere fra hele landet. Noen følger kurset helt online, mens andre er tilstede.

Det er så fint å ha denne muligheten til å ta opptak av undervisningen, slik at en kan se det selv om en ikke er fysisk tilstede og faktisk få like mye ut av det som om en er tilstede. En annen fordel med videoopptak er at man kan se opptaket om og om igjen. Deltakerne sier at det er som om de oppdager nye ting hver gang de ser opptaket og at det de lærer lander på nye nivåer hver gang.

Fokuset på denne første samlingen var kraften i følelsene. Alt vi ønsker oss er fordi vi tror at det vil gi en god følelse å realisere det. For at ønsket og de mål vi har skal kunne realiseres trenger vi å være en følelsesmessig matcht til dem. Vi snakket mye om hvordan vi kan være en føleslesmessig match.

Jeg delte mine erfaringer og eksempel på hvordan jeg selv har brukt dette i mitt liv. Jeg merker det gang på gang når jeg deler mine erfaringer og hvordan jeg selv har løst det hvilken stor effekt det har på deltakerne. De kjenner seg igjen og sier at disse delingene virkelig gir dem noen dype a-ha opplevelser.

Vi kan aldri skape forandring for andre. Vi kan dele, utfordre, stille spørsmål og bevisstgjøre, men forandringen skjer først når det skjer en indre oppdagelse, en indre a-ha opplevelse hos deltakerne.

Det var virkelig skjønt å se og høre om alle de a- ha opplevelsene og nye erkjennelsene som landet hos deltakerne underveis i samlingen. De som deltar kun online og som har sett videoene i etterkant forteller om de samme dype erkjennelser og indre forandringer.

Jeg er så glad at vi så vidt har kommet i gang med Mentor Årskurset og har et helt år å gjøre indre justeringer som virkelig gir ytre forandringer. Det er en glede å lede deltakerne gjennom denne prosessen, hvor vi skreller av lag av mønster og overbevisninger og åpner opp for at mer av den de egentlig er kan komme fram.

Jeg gleder meg til neste samling som er allerede på onsdag 8 februar. Du kan lese mer om Mentor Årskurset her:

 

 

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil kanskje også like..

Er du redd for forandring?

Er du redd for forandring?

Mange mennesker blir værende i situasjoner og omstendigheter de ikke ønsker, eller har det bra i....